Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Izbori nisu razlog popuštanja mjera, ne znam hoću li na listu'

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ja sam ministar zdravstva, član sam Vlade i kao takav sudjelujem u politici, međutim moja je ideja biti funkcionalan ministar zdravstva i riješiti mnoge nagomilane probleme, rekao je Beroš o svojoj ulozi

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je odlučno odbacio teze da su mjere, uvedene zbog sprječavanja zaraze koronavirusom, relaksirane zbog parlamentarnih izbora.

- Apsolutno ne, one su posljedica dobre epidemiološke situacije i činjenice da ne možemo živjeti zatvoreni - rekao je Beroš za RTL.

 - Epidemiološka situacija je mirna i daleko smo od nekakve slobodne transmisije virusa - naglasio je, opetujući da se s popuštanjem nije žurilo.  

 - Kao što smo stalno govorili da pažljivo balansiramo epidemiološku situaciju pa smo postepeno uvodili sve strože mjere, sada, isto tako na račun sadašnje epidemiološke situacije smo išli u relaksaciju. Za sada, u ovih 25-26 dana nema bitnijih pokazatelja da se događa nešto loše - rekao je ministar.  

 Upitan gdje se, s obzirom na izbore, vidi u politici, kazao je kako je njegova ideja biti „funkcionalna ministar“ i riješiti nagomilane probleme u resoru.

 - Ja sam ministar zdravstva, član sam Vlade i kao takav sudjelujem u politici, međutim moja je ideja biti funkcionalan ministar zdravstva i riješiti mnoge nagomilane probleme u zdravstvenom resoru - izjavio je Beroš.

 Zdravstvo, napominje, nije privelo kraju svoju tranziciju i mora se odgovoriti na mnoge izazove.

O mjestu na izbornoj listi još se nije razgovaralo

 Nije otkrio hoće li možda biti nositelj neke izborne liste.  

- O tome još nismo razgovarali - rekao je.

 Je li prokuženost populacije od dva posto dovoljna da nas sačuva od nekakvog novog vala koronavirusa, Beroš „ovog trenutka“ sa sigurnošću nije mogao reći.

- Moramo biti oprezni, ozbiljni i spremati se na najgore, a s druge strane očekivati najbolje - izjavio je.

- Dogodi li se tijekom ljeta žarište na moru, reagirat će kao i uvijek do sada. Takva opasnost postoji, no ono što je važno je brzina naše reakcije, posebno epidemiološke službe - rekao je ministar, navodeći kako Krizni stožer, ekspertna skupina Ministarstva zdravstva radi na protokolima i načinu kako optimalno rješavati takve situacije.

Tema: Hrvatska

Komentari (69)
  • Hvala jedino Jugoslaviji sto nam je sve sagradila pa i bolnice, svi ovi političari zadnjih 30 god. nisu u stanju ofarbat ono sto se tada sagradilo...

    22. 5. 2020,   19:46
  • gospodine Beroš ono u početku je (možda )imalo i smisla...ali tko normalan u situaciji kada je zaustavljeno cijelo gospodarstvo razmišlja i planira izbore?

    22. 5. 2020,   20:03
  • Dakle veći dio mandata bio si pomoćnik ministra zdravstva Kujundžića, sada si ministar i spominješ rješavanje nagomilanih problema. Što iste nisi rješavao kao pomoćnik ministra, što su ti tada bile obveze i dužnosti?

    22. 5. 2020,   19:54
Message