Obavijesti

News

Komentari 105

Maras 'potukao' Kolarić: U II. krugu bori se protiv Hrestaka

Maras 'potukao' Kolarić: U II. krugu bori se protiv Hrestaka
11

Alen Čičak osvojio je 161 glas (9,32 posto), Denis Hrestak 670 glasova (38,77 posto), Aleksandra Kolarić 385 glasova (22,28 posto), Gordan Maras 485 glasova (28,07 posto)

VIDEO

Denis Hrestak i Gordan Maras ušli su u drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a, izvijestio je u nedjelju navečer predsjednik stranačke Gradske izborne komisije Ivan Lešković.

Hrestak je osvojio 670 (38,77 posto), a Maras 485 glasa (28,07 posto) SDP-ova članstva.

Na izbore u Zagrebu u 17 mjesnih odbora izašlo je 68,33 posto, odnosno, nešto više od 1728 članova SDP-a, s obzirom na to da je od ukupno 5500 članova u Zagrebu pravo glasa imalo njih 2529.

Iza njih plasirali su se Aleksandra Kolarić s 385 glasova (22,28 posto), Alen Čičak sa 161 (9,32 posto) i Rade Nesvanulica sa šest glasova (0,35 posto).

SDP stranački izbori: Ivan Lešković, predsjednik gradske izborne komisije

Objavljuje 24sata Politiko u 10. lipnja 2018

Hrestak: Prvi cilj je ujediniti SDP, a drugi osvojiti vlast u Zagrebu

- Hvala svima koji su izašli na izbore i glasali za bolji SDP. Nadam se da će u drugom krugu izlaznost biti veća. Kandidirao sam se s dva cilja. Prvi je smiriti i ujediniti stranku, a drugi je osvojiti vlast u Zagrebu. Mislim da smo danas korak bliže ostvarenju tih ciljeva. Danas mi se dogodilo nešto lijepo, nazvao me moj protukandidat Alen Čičak i poželio mi sreću i rekao štogod se danas desilo da ćemo nastaviti raditi na boljitku SDP-a. Vjerujem da je nazvao i ostale kolege. To je bila lijepa gesta. Moram mu se ovim putem zahvaliti i to podijeliti s vama jer  to pokazuje da je SDP ujedinjeniji i čvršći nego je to bio dosada. Na taj način uspjet ćemo pobijediti u Zagrebu i promijeniti način vladanja koji je neprihvatljiv - rekao je Denis Hrestak.

- Protukandidatu Marasu čestitam na ulasku u drugom krugu. Članovi će sami odlučiti čiji je program bolji i na temelju toga glasati - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izbori zagrebačkog SDP-a Više na http://bit.ly/2LAeN0z Reporterka: Ivančica Ladišić

Objavljuje 24sata Politiko u 10. lipnja 2018

Maras: Ja sam pobjednik prvog kruga

Upitan kakvi su rezultati s terena, Gordan Maras je rekao da su očekivani te da je on pobjednik prvog kruga.

- Meni je drago da su SDP-ovci odlučili da neće prihvatiti nametanje jednog kandidata nego da ćemo ići u drugi krug i da je promjena u SDP-u Grada Zagreba nužna. Velika većina se odlučila za promjenu, kandidat kontinuiteta nije dobio ni približan broj glasova koliko je mislio da će dobiti. Ponosan sam na članove i članice zbog toga što se isplati raditi i boriti za SDP jer građani zaslužuju bolji SDP u Zagrebu i Hrvatskoj. Kako sad stvari stoje idem u drugi krug, ja sam pobjednik prvog kruga jer ovaj rezultat, koji je ostvario kandidat kontinuiteta, sami ćete procijeniti koliko je realan. Ja sam pobijedio u prvom krugu, drago mi je da su članovi odlučili da žele drugačiji i bolji SDP i da se za SDP vrijedi boriti - rekao je Gordan Maras.

Kolarić priznala poraz

Aleksandra Kolarić čestitala je dvojici kandidata koji su ušli u drugi krug i zahvalila svakoj članici i članu SDP-a koji su glasali za nju.

- Čestitam posebno i svima onima koji su kandidati promjene, a ušli su u Gradski odbor i Predsjedništvo, nadam se da će ih biti više. Što se tiče same kampanje, zahvalna sam svom timu jer su u teškim uvjetima odradili lavovsku kampanju - ocijenila je Kolarić.

- Pozivam sve da izađu na izbore u drugom krugu, jer je u prvom krugu odaziv bio osrednji, žao mi je da nije bio veći. Pozivam 2500 članica i članova SDP-a da glasaju za onog kandidata za kojeg smatraju da može vjerodostojno dignuti socijaldemokraciju u Zagrebu i u našem društvu na noge - apelirala je.

Nije, međutim, htjela odgovoriti na pitanje koji od dvojice kandidata u drugom krugu bi to mogao učiniti.

Članovi njenog tima već najavljuju odlazak. Aleksandar Hatzivelkos objavio je status Goodbye, a na upit odlazi li iz stranke, kazao nam je: "Da. Ne vidim manje zlo između dva klanovska kandidata. No još mi je veći problem što oba dva imaju legitimitet dobiven neposredno od članova".

Čičak: Rezultati su pokazali da članovi žele promjenu

Alen Čičak  zahvalio se biračima na podršci i pozvao ih da u drugom krugu glasaju za Gordana Marasa. 

- Hvala svim članicama i članovima koji su mi dali podršku. Vjerujem da je ovo početak jedne pozitivne priče u kojoj se cijeni profesionalna i egzistencijalna neovisnost pojedinog člana i u kojoj se stranački rad prepoznaje. Današnji rezultati govore u prilog činjenici da članice i članovi zagrebačkog SDP-a žele promjenu i da ne žele da sve ostane isto. S obzirom sam uvijek javno izražavao svoje stavove ovim putem pozivam sve članice i članove koji su mi poklonili svoje povjerenje da u drugom krugu svoje povjerenje poklone kolegi Gordanu Marasu.#dasveneostaneisto - napisao je na Facebooku.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca