Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izbori za američki Kongres: Barack Obama opet jaše...

None Foto: JONATHAN ERNST

Njujorški milijarder pak zadnjih tjedana putuje Amerikom i sudjeluje na skupovima podrške republikanskim kandidatima na kongresnim izborima u utorak

Ovdje sam zbog jednostavnog razloga, da vas zatražim da glasate, rekao je Barack Obama u petak navečer u Atlanti.

Bivši američki predsjednik podržao je Stacey Abrams, kandidatkinju demokrata koja bi mogla postati prva afroamerička guvernerka Georgie. U dramatičnom apelu građane je pozvao da glasaju na “najvažnijim izborima u njegovu životu” te kazao da “posljedice apstinencije mogu biti teške jer je Amerika na raskrižju”. Aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa nije spomenuo imenom, ali je osudio kampanju potpirivanja straha.

Njujorški milijarder pak zadnjih tjedana putuje Amerikom i sudjeluje na skupovima podrške republikanskim kandidatima na kongresnim izborima u utorak. Ovo su prvi nacionalni izbori otkako je Trump osvojio Bijelu kuću i odredit će tko će upravljati dvama domovima Kongresa do idućih predsjedničkih izbora 2020.

Komentari (6)
  • Tko je taj "Njujorški milijarder pak", ima li taj svoje ime? Nije za vjerovati, sto se sve objavljuje!

    5. 11. 2018,   09:06
  • Ovaj mi da zuti jer sam uvrijedi ovog bivseg predsjednika. Pa Trump je napravio SVE sto je rekao da ce napraviti. Covjek je stvorio vise poslova nego zadnjih 5 predsjednika zajedno. Prosli mjesec 250.000 radnih mjesta, ima toliko posla da nema dovoljno ljudi. A da ne kazem da svakim ispadima ovih liberala, zid postaje 3m vislji.

    5. 11. 2018,   09:44
  • Afroamerikanci će glasati za Demokrate jer im se ne sviđa rekordna zaposlenost. Bolje je da su, kao što je bilo za vrijeme Husseina, na bonovima za hranu i cracku.

    5. 11. 2018,   13:17