Obavijesti

News

Komentari 14

Izdan žuti meteoalarm: Kiša će nas pratiti sve do konca tjedna

Izdan žuti meteoalarm: Kiša će nas pratiti sve do konca tjedna

Prema sredini tjedna na kopnu očekuje se još malo niža temperatura. Do srijede kiša će biti česta, mjestimice i obilnija te izraženija, a lokalno je moguće i nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom...

VIDEO

Početak novog tjedna donosi nam novo pogoršanje vremena. Tjedan započinje kišom, koja će još češća i obilnija biti u utorak i srijedu, kada će mjestimice biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, pa i olujnih nevremena i tuče. Za sutra je za cijelu zemlju na snazi žuti alarm zbog obilnih kiša i grmljavinskih nevremena.

Sutra će opet zahladiti: Stižu obilne kiše, nevremena, tuče...
Sutra će opet zahladiti: Stižu obilne kiše, nevremena, tuče...

Ponedjeljak donosi pretežno oblačno i kišovito vrijeme

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčanih razdoblja biti vrlo malo. Povremeno će padati kiša, a popodne su mjestimice mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Najniža temperatura zraka bit će od 14 do 17 °C, a najviša između 20 i 24 °C, kaže dr. sc. Petra Mikuš Jurković za HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U središnjoj Hrvatskoj najveća je vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu na Banovini. Prevladavat će oblačno uz čestu kišu i uglavnom slab vjetar te dnevnu temperaturu od 18 do 21 °C.

Hladnije od prosjeka za doba godine bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu, uz pretežno oblačno i kišovito vrijeme. Duž obale će puhati umjereno jugo, pa će more biti umjereno valovito, prema otvorenome i valovito.

U Dalmaciji još valovitije i vjetrovitije. Prevladavat će oblačno, dok su kraća sunčana razdoblja vjerojatnija južnije od Splita u popodnevnim satima. Povremeno će padati kiša, lokalno moguće i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura od 18 do 20 °C.

I na jugu Hrvatske danju podjednaka temperatura. Bit će uglavnom oblačno, povremeno uz kišu, pa i takozvanu prljavu. Osobito poslijepodne mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a kraćih sunčanih razdoblja bit će rijetko. Duž obale će puhati većinom umjereno, a na otocima i jako jugo."

Nestabilno do kraja tjedna

Prema sredini tjedna na kopnu očekuje se još malo niža temperatura. Do srijede kiša će biti česta, mjestimice i obilnija te izraženija, a lokalno je moguće i nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Od četvrtka prognozira se više sunčanog vremena, no i dalje nestabilno, uz povremenu kišu, uglavnom na istoku zemlje.

I na Jadranu do srijede bit će vrlo nestabilno. Povremeno će biti kiše, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Obilnija kiša u utorak je vjerojatna u Dalmaciji, a u srijedu pak na sjevernom Jadranu. Umjereno i jako jugo na sjevernom će dijelu u srijedu zamijeniti bura, koja će se u četvrtak proširiti i duž cijele obale te pojačati. Od četvrtka kiša će biti rjeđa pojava, no sasvim stabilnog vremena i dalje nema na vidiku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora