Obavijesti

News

Komentari 24

Izetbegović: Dodik je opasan, pokušava srušiti mir u državi

Izetbegović: Dodik je opasan, pokušava srušiti mir u državi
1

Bosna i Hercegovina ponovno je suočena s izazovima poput onih u 90-ih godina, na političkoj pozornici ponovno se javljaju pokušaji ostvarenja ciljeva koji nisu postignuti ratom, ocijenio je

VIDEO

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ocijenio je u ponedjeljak u Sarajevu kako je njegova zemlja ponovo suočena s izazovima poput onih iz 90-ih godina te da je na političkoj pozornici ponovo pokušaj ostvarenja ciljeva koji nisu mogli biti postignuti ratom.

- Mislim na ono što uporno i sve drskije govori Milorad Dodik kada kaže da će napraviti referendum - kazao je Izetbegović tijkom predstavljanja nekih od kandidata njegove Stranke demokratske akcije (SDA) na općim izborima zakazanim za 7. listopad.

Izetbegović je kazao kako su na pozornici povampirene ratne ideologije i pesimistično zaključio da će 'biti još gore' jer Dodik sada vreba priliku za ostvaranje projekta otcjepljenja Republike Srpske od BiH, računajući na globalne promjene koje bi mu to omogućile.

U međuvremenu, tvrdi Izetbegović, Dodik stvara ozračje u kojemu bi bilo moguće izvesti takav projekt, primjerice relativizirajući genocid u Srebrenici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On otvoreno ide na to da sruši mirovni sporazum, a kada to učini srušit će mir - upozorio je Izetbegović opisujući Dodikovu politiku kao nastojanje da se uzdrma temelje BiH a dodao je kako u tome sudjeluje i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović gradeći savezništvo s Dodikom.

- Takvo nastojanje da se nešto dobije za hrvatsku komponentu je pogrešna politika - poručio je Izetbegović Čoviću iz Sarajeva.

Ove ocjene Izetbegović je iskoristio kako bi pozvao na mobiliziranje pristalica SDA u cilju potpore kandidatima te stranke na predstojećim izborima i osiguranje njezinog sudjelovanja u budućoj vlasti jer misli kako je to jedini način da se spriječe pokušaji podjele BiH.

Posebice je upozorio kako se ne bi smjela dopustiti pobjeda Fahrudina Radončića u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

- Radončiću ništa, a znam ga dobro kao svoj džep, ništa ne bih povjerio a naročito ne sudbinu države. Nikada ne znate s kim će taj čovjek napraviti savez i koga će izdati - kazao je Iztebegović očevidno zaoštravajući predizbornu retoriku.

Izetbegović na ovim izborima nakon dva mandata nema pravo ponovno se kandidirati za državni vrh a SDA je kao kandidata istaknula njegovog bliskog suradnika i sadašnjeg zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH Šefika Džaferovića.

Izetbegović je pozvao Bošnjake odnosno pristalice SDA da Džaferoviću osiguraju pobjedu i da svoje glasove ne rasipaju na kandidate poput Željka Komšića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora