Obavijesti

News

Komentari 63

Izglasali: Kvaliteta proizvoda u cijeloj Europi mora biti jednaka

Izglasali: Kvaliteta proizvoda u cijeloj Europi mora biti jednaka
3

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan istraživala je kvalitetu proizvodu te dokazala kako mnogi proizvodi nisu jednake kvalitete na istoku i zapadu EU. Istočne zemlje većinom imaju proizvode niže kvalitete

VIDEO

Europski parlament danas je izglasao Izvješće o različitoj kvaliteti proizvoda na tržištu EU. Veliki je to uspjeh naše europarlamentarke Biljane Borzan koja je bila izvjestiteljica za razliku u kvaliteti prehrambenih proizvoda i koja se borila za jednaku kvalitetu u svim državama članicama.  

- Ovaj problem građani velikog dijela EU osjećaju kao veliku nepravdu. S pravom se osjećamo kao građani drugog reda. Dragi kolege, danas je prilika da pokažemo našim građanima da Europski parlament predstavlja sve. Da nema istoka i zapada i da smo svi jedna Europa. Možda nismo svi isti, ali smo svi ravnopravni - poručila je u raspravi prije glasovanja Borzan.

Istraživanja su pokazala da se naizgled isti proizvodi niže kvalitete često plasiraju u zemlje istočne EU. Radi se o različitim proizvodima, od deterdženata do dječje hrane koja je nerijetko i manje kvalitetna i manje zdrava. Upravo je Borzan dokazala da se u Hrvatskoj prodavala niža kvaliteta dječje hrana HIPP te je nakon njenih tvrdnji HIPP povukao drugorazredni proizvod s našeg tržišta. Uz to, Borzan je dokazala da su manje kvalitetni proizvodi kod nas često skuplji od onih koji se mogu kupiti na Zapadu.

- Prije 5 godina, kada sam krenula raditi na ovoj temi, činilo se malo vjerojatno da ćemo danas na stolu imati ovako ambiciozno izvješće. Izvješće koje su tri odbora potvrdila poziva na efikasnu regulaciju različite kvalitete kroz promjenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi. Izvješće predviđa europsko tijelo koje bi u okviru postojeće agencije reguliralo tržište - rekla je Borzan.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.