Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Izgledao je kao mumija, nismo mogli vjerovati da je uopće živ'

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Alexander je rekao da je pio vlastiti urin kako bi ostao živ te se bojao da bi se medvjed mogao vratiti i ubiti ga. Liječnici su rekli da je čudo da nije ubijen, i priznaju da nisu sigurni kako je mogao tako dugo preživjeti

Čovjeka, koji se predstavio samo kao Aleksandar, otkrili ga lovački psi u udaljenoj ruskoj regiji Tuva, blizu granice s Mongolijom, piše Daily Mail. Tvrdi da su ga spasili od medvjeda koji mu je slomio leđa i ostavio ga tako oko mjesec dana.

U početku su lovci mislili da je tijelo mumificirano, ali su ostali zapanjeni otkrićem da je čovjek još uvijek živ. 

U videu se vidi Alexanderovo lice i tijelo prekriveno osušenom krvlju i prljavštinom. Njegova koža bila je bijele boje, a oči je jedva mogao otvoriti. Doktori kažu da može pomicati ruke, ali jedva može otvoriti oči i govoriti, no inače je nepokretan i strašno iscrpljen.

Liječnicima je Aleksandar uspio reći da je napad bio prije otprilike mjesec dana. 

Inače, medvjedi djelomično ili potpuno zakopavaju životinje koje ubijaju ili leže na leđima, a ponekad čekaju danima ili tjednima da se vrate plijenu.

Ivan V. Serjodkin, s Ruske akademije znanosti, kazao je za Daily Mail da to čine kako bi zadržali plijen skriven od drugih predatora dok se meso raspada i postane 'zrelo', što im olakšava jesti. 

Alexander je rekao da je pio vlastiti urin kako bi ostao živ te se bojao da bi se medvjed mogao vratiti i ubiti ga. Liječnici su rekli da je čudo da nije ubijen, i priznaju da nisu sigurni kako je mogao tako dugo preživjeti.

Otkrila ga je skupina lovaca koja je prošla kroz pećinu, a njihovi psi su ušli u jazbinu nakon što su odbili krenuti dalje. Lovci su provjeravali unutar brloga i vidjeli Aleksandra za kojeg su vjerovali da je ljudska mumija - dok nisu vidjeli da je živ.

Lokalni mediji piši da se čovjek sjeća svog imena, ali ne i prezime ili godina. Video u bolnici prikazuje bradatog čovjeka koji otvara svoje plave oči i potvrđuje svoje ime. Doktori su rekli da ima 'teške ozljede i truljenje tkiva' uzrokovano dugim nepomičnim ležanjem u jazbini.

POGLEDAJTE VIDEO: POZOR, UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!

Komentari (7)
  • Kako je pio urin a nepokretan?

    26. 6. 2019,   19:08
  • Da sam bio na njegovom mjestu, mjesec dana u šumi sa slomljenim leđima, molio bi Boga da se medvjed vrati i dovrši.

    26. 6. 2019,   17:44
  • ovoga bi trebao di caprio posjetiti ipak su imali slicnu sudbinu

    26. 6. 2019,   16:23