Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kako reći ljudima da ne dolaze jer su radna mjesta izgorjela'

None Foto: Željko Rukavina/24sata 5

U pogonu koji je trebao nastaviti s proizvodnjom u utorak radilo je više od 60 od ukupno zaposlenih 120 radnika u Eko papiru. Proizvodnju će nastaviti u pogonu koji vatra nije zahvatila

Noćas oko tri sata su mi javili da je buknuo požar u tvornici u Goli. Kada sam stigao već je bilo nekoliko vatrogasnih ekipa koji su se trudili da se spasi što se može spasiti, rekao nam je u ponedjeljak Darko Matošić, vlasnik Eko papira, tvornice papirnatih vrećica i papirne ambalaže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uz sva nastojanja pripadnika JVP Koprivnica, te DVD-a iz nekoliko okolnih mjesta vatra je progutala pogon veličine 60 sa 20 metara. Srećom, druga hala je spašena i najvjerojatnije će se nastaviti proizvodnja u tom dijelu, iako nam vlasnik nije znao ništa reći. Potvrdio nam je da preko Uskrsa tvornica nije radila tako da nema ozlijeđenih.

Iako je zgrada osigurana. šteta koju će pretrpjeti vlasnik najvjerojatnije će biti golema, što je i on indirektno potvrdio riječima koje je više kazao za sebe: "Za tri sata nestane trud koji se stvarao 20 i više godina."

Matošić nije želio nagađati o uzrocima požara. Prema saznanju iz policije tijekom dana započet će očevid u koji će se uključiti i Centar za vještačenje iz Zagreba. U pogonu koji je trebao nastaviti s proizvodnjom u utorak radilo je više od 60 od ukupno zaposlenih 120 radnika u Eko papiru. Matošić je pokazao i veliko suosjećanje s radnicima, kad nam je kazao.

Foto: Željko Rukavina/24sata

- Ne znam kako ću ljudima reći da ne dolaze na posao, jer je vatra „progutala“ njihova radna mjesta - kazao je vlasnik tvrtke, za kojeg mnogi u Goli tvrde da je živio za nju. Uostalom čak stotinjak radnika iz Gole zarađuje kruh u njegovoj tvornici, što je veliki udarac i za samo općinsko mjesto koje se nalazi na granici s Mađarskom.

Neslužbeno smo doznali da su vatrogasci uspjeli zaustaviti plamene jezike koji su se pružali prema prostoru u kojem se nalazi skladište boja i ljepila. Da se vatra proširila i na taj dio najvjerojatnije bi došlo do eksplozije koja bi imala daleko razornije posljedice.

Kako ima brojne narudžbe, tvrtka će u dijelu koji nije uništen što prije nastaviti proizvodnju jer su pretežno orijentirani na izvoz. Iz policije su nam potvrdili da su dojavu o požaru dobili nešto iza tri sata ujutro, i nakon očevida koji će se otegnuti najvjerojatnije do večernjih sati znat će se uzrok požara čije će posljedice pogoditi brojne obitelji u Goli. 

Komentari (19)
  • Strasno!

    22. 4. 2019,   09:50
  • Vlasnik je vjerovatno osigurao svoju tvornicu. Od osiguranja če dobiti odštetu i obnoviti svoju tvornicu. A u tome bi mu trebala pomoći i općina .

    22. 4. 2019,   14:18
  • kako reć,isto ka šta su rekli 90ih onim 350000 šta su ostali bez posla u tajkunizaciji...

    22. 4. 2019,   12:41