Obavijesti

News

Komentari 37

Izgorio je u samici: Na slobodu je trebao izaći za dva mjeseca

Izgorio je u samici: Na slobodu je trebao izaći za dva mjeseca
3

Dan nakon tragedije cijeli grad brujao je o nesreći Puljanina Bojana Bešića (25) u zatvoru po čijem je životu snimljen i dokumentarni film “Veruda - priča o Bojanu”

VIDEO

U pulskom zatvoru u ponedjeljak je izgorio 25-godišnji Bojan Bešić iz Pule. Upaljačem je zapalio samicu u kojoj je, zbog narušavanja reda, bio smješten sat vremena prije izbijanja požara.

Dan nakon tragedije cijeli grad brujao je o nesreći Puljanina po čijem je životu snimljen i dokumentarni film “Veruda - priča o Bojanu”. U njemu se, među ostalim, govori da je, osim pulskog, Bešić bio godinama “gost” zatvora u Remetincu, Rijeci, Turopolju i Sisku. Požar je izbio u 15.35 sati, a Ivica Šimac, pomoćnik ravnatelja Uprave za zatvorski sustav, rekao je da su ga ondje smjestili zbog narušavanja reda i sigurnosti.

- Odbijao je zakonite naredbe te pružao aktivni i pasivni otpor kod premještanja iz jedne prostorije u drugu. Oko 15.30 sati djelatnici su primijetili dim iz te prostorije. Pokušali su ući, ali su se vrata brzo zagrijala. Jedan od djelatnika, koji je pokušao ući, zadobio je opekline na rukama i sad je na bolovanju - rekao je Ivica Šimac.

Duško Marušić/Pixsell
Ivica Šimić

Pozvana je policija, Hitna pomoć i vatrogasci, a kad su ušli u izoliranu sobu, pronašli su beživotno tijelo. Zbog cijele situacije oko toga kako je zatvorenik uspio ući u sobu s upaljačem, poslana je kontrola.

- Počinjeni su propusti u nepoštovanju zakonskih akata, posebno u dijelu koji nalaže temeljitu pretragu zatvorenika kod ulaska u takve prostorije. Upaljač se nikako nije smio naći u toj prostoriji. Zatvorenik je izazvao požar. Zbog tog sam pokrenuo stegovni postupak te udaljio trojicu pravosudnih policajaca i dvojicu njihovih rukovoditelja. I dalje utvrđujemo sve okolnosti ovoga slučaja - naglasio je Ivica Šimac.

Policija i državno odvjetništvo odrađuju svoj dio posla pa će se utvrditi ima li elemenata kaznene odgovornosti. Soba u kojoj je Bešić bio smješten obložena je materijalom koji sprečava samoozljeđivanje, odnosno spužvom, a materijal se brzo zapalio i u kratkom vremenu požar je zahvatio cijelu sobu.

Inače, Bešić je u pulskom zatvoru bio na izvršavanju kazne od osam mjeseci. Za dva mjeseca trebao je izaći na slobodu.

Duško Marušić/Pixsell

Podsjetimo, iako je pulski zatvor okarakteriziran kao jedan od najsigurnijih u zemlji, iz njega je prošle godine pobjegao jedan od zatvorenika. Odmah su podigli tjeralicu, no još ga nisu pronašli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.