Obavijesti

News

Komentari 6

Izgubili sve u požaru: 'Pomoći ćemo im da opet sagrade kuće'

Izgubili sve u požaru: 'Pomoći ćemo im da opet sagrade kuće'
24

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice rekao je da Grad pokreće akciju prikupljanja pomoći i materijala da obitelji Vujčić i Dukić sagrade kuće. Do tad, živjet će u gradskim stanovima

VIDEO

Nakon razornog požara koji je u četvrtak popodne u 10 minuta uništio dvije kuće u Hrvatskoj Kostajnici, obiteljima je pristigla pomoć. Kako nam je rekao gradonačelnik toga grada, Dalibor Bišćan, pomoći će im koliko god mogu da stanu na noge.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:01

- Dali smo im ključeve gradski stanova kako bi imali gdje biti sljedećih nekoliko mjeseci. Pokrećemo akciju prikupljanja pomoći i materijala kako bi im pomogli da opet sagrade kuće - kaže Bišćan. Obitelji su, uz pomoć prijatelja, nastavile raščišćavati teren na kojem su im bili domovi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, obiteljima Vujčić i Dukić u četvrtak su po drugi put izgorjele kuće. Jednom su već gorjele u ratu, a ovoga puta uzrok je kvar na električnim instalacijama u garaži Vujčićevih. 

Obje obitelji sretne su što su ostale žive i neozlijeđene. No i dalje ne mogu vjerovati da je vatra progutala sve za što su se u životu grčevito borili, za što su se odricali i mučili. Stvari će, kažu, nekako kupiti, ali trud i uspomene nitko im ne može vratiti.

Koliko je požar bio velik i zahtjevan, potvrdili su i vatrogasci DVD-a Hrvatska Kostajnica. Dojavu o buktinji dobili su u četvrtak u 16.37 sati. U samo pet minuta uspeli su se kamionima do ulice i krenuli gasiti. Na intervenciji su bila 24 vatrogasca, a trajala je do 22 sata. Za požar je, navodno, kriv kratki spoj na strujnim instalacijama u garaži Vujčićevih. Pomoć obiteljima dali su Crveni križ i tvrtka Pounje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1