Obavijesti

News

Komentari 13

Izgubio je pamćenje: Ne sjećam se zločina, poštedite mi život...

Izgubio je pamćenje: Ne sjećam se zločina, poštedite mi život...
1

SAD: Vernon Madison je osuđen da je 1985. godine ubio policajca  Juliusa Schultea koji je intervenirao zbog obiteljskog nasilja. Nakon toga je pištolj uperio prema svojoj djevojci koja je napad preživjela

VIDEO

Vernon Madison (67) izvršenje smrtne kazne čeka 30 godina. Trebao je biti smaknut 2016. godine, no nakon što je pretrpio moždane udare, njegovi odvjetnici tvrde da se ne sjeća da je ubio policajca i traže da se smrtna kazna za njihovog klijenta ukine.

Vrhovni sud sada mora odlučiti je li zakonito smaknuti čovjeka koji se ne sjeća svojeg zločina. Prema prijašnjim odlukama vrhovni sud je odlučivao da se ne mentalno bolesne osobe smiju smaknuti, ali samo onda kada razumiju što su počinili i za što su kažnjeni.

Madison je osuđen da je 1985. godine ubio policajca Juliusa Schultea koji je intervenirao zbog obiteljskog nasilja. Nakon toga je pištolj uperio prema svojoj djevojci koja je napad preživjela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Porota je predložila da mu se dosudi doživotna kazna zatvora, no sudac je odredio smrtnu kaznu. 2015. godine Madison je imao prvi moždani udar. Oštetio mu je vid i motoričke sposobnosti. Iduće godine imao je još jedan.

Nakon tog moždanog udara postao je smušen i dezorijentiran. Počeo je gubiti pamćenje. Njegovi odvjetnici tvrde da im je govorio kako će se preseliti na Floridu kada ga puste iz zatvora te misle kako to pokazuje da je njihov klijent pretrpio značajno oštećenje mozga.

Sud u Alabami je onda pozvao vještake, jednog od države, a drugog kojeg su predložili Madisonovi odvjetnici. Njihove izjave su potpuno oprečne.

John Goff, kojeg su unajmili odvjetnici, kaže da se Madison ne sjeća zločina dok Karl Kirkland kojeg je unajmila država Alabama tvrdi kako Madison razumije svoju kaznu. Sud se priklonio Kirklandu i odredio datum smaknuća u svibnju 2016. godine.

No, u međuvremenu ja slučaj završio na vrhovnom sudu koji bi trebao donijeti konačnu odluku, piše Odditycentral.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a