Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Izgubljeni' kanuist živio skrivajući se u Engleskoj

None Foto: 24sata/ilustracija 5

Sudbina izgubljenog britanskog kanuista, za kojeg se vjerovalo da je poginuo, rasvijetljena je nakon iskaza njegove žene britanskim medijima

John Darwin, danas 57-godišnjak, tri je godine živio skrivajući se u zajedničkoj kući bračnog para u grofoviji Cleveland.
- Dok su svi mislili da je John nestao i da je vjerojatno poginuo, on je zapravo bio kod kuće sa mnom - rekla je njegova supruga Anne Darwin za Daily Mail. Ona se trenutno nalazi jednom hotelu u Miamiju u američkoj državi Floridi. Cilj prevare bio je naplatiti životno osiguranje za njenog supruga.
- Imali smo tada puno dugova, bilo je to više desetina tisuća funti. Rekao je da postoji samo jedan način da se izvučemo, a to je da prikažemo da je umro i prevarimo osiguranje, rekla je Anne.Od osiguravajuće premije par je kasnije u Panami kupio stan. Prijevara je otkrivena preko fotografije na internetu, na kojoj je par snimljen u Južnoj Americi. Anne Darwin za cijelu priču krivi svog muža. On joj je navodno prijetio da će je optužiti za sudioništvo u zločinu, ako otkrije tajnu. Anne Darwin tvrdi da je u početku bila nedužna. Nije, kako tvrdi, znala da je njen muž odglumio da je u proljeće 2002. nestao prilikom vožnje kanuom u Sjevernom moru. Tek se 11 mjeseci kasnije pojavio kod nje i tek tada joj je postalo jasno da je doista krenuo u provođenje svog plana o prijevari osiguravajućeg društva. Johna Darwina već danima ispituje policija. Rekao je da se ničega ne sjeća.

Komentari (1)
  • ..izgubljeno..nađeno..

    8. 12. 2007,   17:39