Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izgurali smo i prvu godinu s njim. Pa to je trumpastično...

None Foto: POOL

Iako ima golemo iskustvo u javnom prostoru, svojim osebujnim arogantnim ponašanjem uspio je iziritirati većinu ne samo Amerikanaca, nego i svjetske populacije...

Većina Amerikanaca jučer je proklinjući sudbu kletu obilježila prvu godinu vlasti 45. predsjednika Donalda Trumpa. Pitaju se zar je moguće da je prošla tek godina dana i kako će ga trpjeti još tri.

Trumpova prva godina bila je izrazito produktivna, ali samo za svijet šoubiznisa koji svakodnevno ismijava njegove odluke i gafove. Zadnji takav bio je prošlog vikenda kad je Trump posjetio Japan. Ribama je žlicom bacao hranu te je na kraju jednostavno okrenuo kutiju i sve istresao.

U medijima je svakih nekoliko sati neka vijest o njemu, no s novinarima je na ratnoj nozi. Sve što objave, a ne ide mu u prilog, naziva lažnom viješću. Iako ima golemo iskustvo u javnom prostoru, svojim osebujnim arogantnim ponašanjem uspio je iziritirati većinu ne samo Amerikanaca, nego i svjetske populacije.

Ne čudi da mu je popularnost na niskim granama. Podupire ga tek 37 posto Amerikanaca. Toliko omražen bio je jedino Truman prije 70 godina.

Razočaran funkcijom navodno je i sam Trump. Naime, pisalo se da razmišlja o ostavci jer biti predsjednik nije onako kako je zamišljao. Što se tiče politike, povukao je hrpu nepopularnih poteza kako bi zaštitio sebe.

Zbog istrage FBI-a o njegovim vezama s Rusima i namještanju izbora, dao je smijeniti direktora te agencije. Tijekom kampanje napadao je Hillary Clinton i pričao da će je osuditi zbog zlouporabe položaja. Ukinuo je zdravstveno osiguranje za sve, koje je uveo Obama, no nije, kao što je obećavao, ljudima ponudio alternativu. Građane je sablaznio i zbog Portorika koji je poharao uragan.

Zbog dugova te države oklijevao je u slanju pomoći. Odustao je i od sudjelovanja SAD-a u provođenju Pariškog klimatskog sporazuma. Smatra da zatvara radna mjesta. Odluke kojima je ostao vjeran su gradnja betonskog zida na granici s Meksikom, borba protiv useljavanja u zemlju i sukob sa Sj. Korejom.

Komentari (38)
  • Ne podrzavam Trumpa, ali smatram da je Hillary puno arogantnija bila, smatrajuci da ce pobijediti bez nekog truda, pa dozivila pad kakav se dugo nije vidio. Pocela je razbijati i vikati u tom trenutku, kako javljaju svjedoci. A sada pise knjige sto se desilo, gdje su svi krivi osim nje...koja je antipaticna velikom broju amerikanaca.

    9. 11. 2017,   07:11
  • Dovoljno je malo pretražit internet i vidit taj famozni video sa ribama u Japanu pa vidit da je Trump bacio ribama hranu na jednak način kao i japanac. Vi ste mediji jedno obično propagandsko zlo.

    9. 11. 2017,   07:21
  • ma o cemu vi pricate? Proslo je godinu dana od izbora, ne od vlasti. Znate da se inauguracijom postaje predsjednik tek?

    9. 11. 2017,   07:09