Obavijesti

News

Komentari 137

'Iživljavaju se i drogiraju, nije ni čudo da je sad netko ubijen'

'Iživljavaju se i drogiraju, nije ni čudo da je sad netko ubijen'
1

Lokalne vlasti u party prijestolnicama poput Hvara i Novalje žalili su se na razularene turiste, mahom iz Britanije, koji se ponašaju kao da su 'pušteni s lanca'. Na Pagu kažu da je bilo pitanje vremena kad će netko poginuti

VIDEO

Party sezona na Zrću već na samom početku ljeta je počela krvavo. Za sada neidentificirani muškarac za kojim policija još traga, navodno Britanac, u sukobu na Hideout festivalu ubio 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije. U sukobu su još dvojica mladića, također Britanca, ozlijeđena. Jedan od njih je 21-godišnjak i lakše je ozlijeđen, a drugi ozlijeđeni je 26-godišnjak kojeg su prevezli u zadarsku Opću bolnicu. Stanje mu je bilo teško. Navodno je pet puta proboden u prsa. Sedam ljudi je ispitano u policiji. 

Rat engleskih bandi na Zrću: Krvav je ležao na tlu i umirao
Rat engleskih bandi na Zrću: Krvav je ležao na tlu i umirao

Na Zrću festival i dalje traje i omiljen je upravo među britanskim turistima. U Novalji je trenutačno 20.000 turista, od kojih je 12.500 Britanaca. Nije tajna da su turisti partijaneri i raskalašeni gosti.

- Iživljavaju se, drogiraju i bolje su platežne moći, a onda se svi iščuđavaju kad se ovako nešto dogodi - kazao nam je Domagoj Polić koji radi na iznajmljivanju morskih skutera te dodao da je na festivalu 90 posto Britanaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
13
| Foto: Dino Stanin/PIXSELL/meteo.hr

Posljednjih nekoliko godina lokalne vlasti hrvatskih party prijestolnica poput Hvara, Paga i slavnog Zrća, žale se na razularene turiste, mahom iz Britanije, koji se ponašaju kao da su 'pušteni s lanca'. Poznati po tome da im cijena nije problem i da većinom ostavljaju bogate napojnice Britanci su, što se tiče financijske koristi itekako dobri gosti, no ponašanje na odmoru je skandalozno. O njihovim neredima i eskapadama na hrvatskoj obali pišu i britanski mediji poput Daily Maila, The Suna i Mirrora. 

Prošle se godine zbog njihovog ponašanja tijekom festivala gradonačelnik Novalje osobno ispričavao građanima. 

'Novalja je ponižena, a stanje sigurnosti je ozbiljno ugroženo'
'Novalja je ponižena, a stanje sigurnosti je ozbiljno ugroženo'

- U meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske. Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo - kazao je tada Ante Dabo.

S krova skidali rabljene kondome 

Da su britanski pratijaneri problematični gosti, lani su svjedočili i iznajmljivači apartmana. Jedna je iznajmljivačica iz Novalje nakon skupine britanskih gostiju morala gotovo u potpunosti renovirati svoja dva apartmana. 

- Upale klimu, otvore vrata i prozore i izađu na plažu. Klima radi cijelo vrijeme iako njih nema, a svjetla ne gase ni usred dana. Vidjeli smo da su popucale police u hladnjaku, a našli smo i tragove sive boje na podu. Pokvarili su i klimu pa ćemo morati platiti servis - opisivala je iznajmljivačica. 

Krš i lom u Novalji: U par dana od apartmana naprave svinjac
Krš i lom u Novalji: U par dana od apartmana naprave svinjac

Rekla je i da su s krova znali skidati rabljene kondome koje su gosti bacali kroz prozor, a pijani turisti znali su se pred njima i pomokriti.

- Ostavili su polog u iznosu od 1000 kuna, ali šteta premašuje taj iznos - požalila se. 

O mladim Britancima koji dolaze u Hrvatsku partijati lani se čak snimao i reality show 'Croatia 2017: Brits are coming' (Hrvatska 2017: Britanci stižu). Kamere su dva tjedna pratile skupinu prijatelja koji su došli na Jadran. Bili su oduševljeni Hrvatskom, Zrćem i provodom. Boravili su u dvije vile, a putovanje na Pag opisali su kao 'bijeg od stvarnosti'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina