Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Izjave ravnatelja škole u Zadru su u potpunosti neprimjerene'

None Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Komentirajući slučaj u kojemu je učenik Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu, ravnatelj škole rekao je da je to dječja igra

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja smatra u potpunosti neprimjerenima te oštro osuđuje sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Izjave ravnatelja u Zadru o slučaju vršnjačkog nasilja u školi smatram u potpunosti neprimjerenima. Posebno jer je odgovoran za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove - odgovorila je ministrica Divjak na upit Hine.

Komentirajući slučaj u kojemu je učenik zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu, ravnatelj škole Jozo Dragić za N1 televiziju rekao je kako nije riječ o "posebno teškom djelu" te da je u pitanju bila "samo dječja igra".

PRIVELI UČENIKA KOJI JE ŽIGOSAO UČENICU 'Sada joj prijete i smrću, pod stresom je, nije išla ni u školu'

Osim toga rekao je da se "takvi mali incidenti događaju" zadnjih godina otkako su se u školu počeli upisivati učenici po individualiziranom i posebnom programom, odnosno, kako je rekao, "učenici s poteškoćama u razvoju".

- Oštro osuđujem sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju. U našem sustavu svi učenici su jednakovrijedni i jednakopravni, a ravnatelji su dužni takav sustav čuvati i osnaživati - ističe ministrica Divjak.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija. U tijeku je, naime, kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je na konferenciji za novinare kako se "stručna služba škole uključila pravovremeno" te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

Komentari (33)
  • Pravi pedagog i primjereni prosvjetni djelatnik je vrlo precizno objasnio fizički napad kao dječju igru... Po meni je primjereno samo i isključivo smjena ravnatelja zbog takve izjave i ležere reakcije na ozbiljan problem...

    7. 2. 2019,   19:16
  • Da se je tako igrao s njegovom kćeri tražio bi za nju braniteljsku mirovinu

    7. 2. 2019,   19:37
  • Zna se iz koje je stranke-vjerodostojno....

    7. 2. 2019,   19:16