Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izlazak iz arbitraže mogao bi zagorčati život našim ribarima

None Foto: Marcela Bratović/24sata 2

Istarski ribar Danilo Latin došao je u Hrvatski sabor pratiti izvanrednu sjednicu na kojoj je danas odlučeno da će Hrvatska napustiti arbitražni ugovor sa Slovenijom

Od prvog se dana borimo za očuvanje integriteta. Došli smo ovdje tražiti podršku Vlade da nas zaštiti kako na kopnu tako i na moru, rekao je istarski ribar Danilo Latin koji je došao s kolegama u Sabor pratiti izvanrednu sjednicu na kojoj su zastupnici odlučili o izlasku Hrvatske iz arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije sjednice Latin je kazao kako bi izlazak iz sporazuma za njih mogao značiti vraćanje u neugodnu situaciju u kakvoj su se našli prije nekoliko godina.

- Slovenska policija tada je vršila pritisak, prijavljivala i kažnjavala hrvatske ribare iako su se oni nalazili na hrvatskom teritoriju - rekao je.

Prema arbitražnom sporazumu po kojem je Savudrijska vala trenutačno podijeljena po sredini, obje strane obavezale su se suzdržati od postupanja, no iako su zadovoljni odlukom Vlade, Latin kaže da bi povlačenje iz arbitraže moglo ostaviti prostora za slobodno tumačenje te odredbe i dovesti ribare u neugodne situacije .

Komentari (26)
  • Pa valjda i mi imamo policiju i vojsku pa neka oni njihovim ribarima zagorčati život ili možda naši ni to ne smiju.

    29. 7. 2015,   16:03
  • Meni je logicno da slovenska politika pokusavao ovo prikazat kao spijunazu i takve stvari. Otiso sam iz zezancije na 24ur i muceci se da desifriram onu glupost koju oni nazivaju "slovenski jezik" citam da i njihov narod govori kako mi ne postujemo dogovore, nazivaju na ustasama ovo ono, a oni su prvi koji isli protiv pravila.

    29. 7. 2015,   15:59
  • Od slovenaca se sada samo mogu oćekivati provolacije te polotičke smicalice .(msg)

    29. 7. 2015,   16:06