Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izlazio iz kružnog toka i udario u biciklista: Teško je ozlijeđen

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nakon udara, prevrnuo se s bicikla i pao na kolnik. Ozlijeđeni je biciklista vozilom Hitne pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima po život opasne ozljede

Na raskrižju južne obilaznice grada Čakovca i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Savsku Ves na kružnom toku u četvrtak iza 12 sati, u prometnoj je nesreći po život opasne ozljede zadobio biciklist (76)

Vozač (68) automobila čakovečkih registracija vozio se neprilagođenom brzinom južnom obilaznicom, te je izlazeći iz kružnog toka prednjim dijelom auta udario u prednju bočnu stranu bicikla, kojim je preko prijelaza biciklističke staze preko kolnika, u zabranjenom smjeru vozio biciklist (76). 

Nakon udara, prevrnuo se s bicikla i pao na kolnik. Ozlijeđeni je biciklista vozilom Hitne pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima po život opasne ozljede. Protiv vozača automobila policija će podnijeti kaznenu prijavu.  

Komentari (2)
  • Članak 57. (6) Vozač koji pri skretanju presijeca biciklističku stazu ili traku koja se pruža uzduž kolnika kojim se kreće, dužan je propustiti bicikle koji se kreću po biciklističkoj stazi ili traci u istom ili suprotnom smjeru. Otkad NE vrijedi ovaj clanak????

    18. 10. 2019,   12:56
  • kljusini nesposobnoj 10 godina zatvora i doživotno zabraniti upravljanje autom

    18. 10. 2019,   12:55