Obavijesti

News

Komentari 4

Izmjene Zakona o doplatku za djecu su stupile na snagu 1. 7.

Novi korisnici od 1. srpnja zahtjeve mogu podnijeti u roku 90 dana, odnosno do 1. listopada, a pravo na doplatak za djecu priznat će se od dana stupanja na snagu izmjena zakona

VIDEO

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) podsjetio je u srijedu da su 1. srpnja stupile na snagu izmjene Zakona o doplatku za djecu, kojima je povećan dohodovni cenzus za ostvarivanje prava na doplatak.

HZMO u priopćenju navodi da je izmjenama zakona dohodovni cenzus za ostvarivanje prava na doplatak za djecu po članu kućanstva povećan na 70 posto proračunske osnovice, to jest na 2328 kuna za 2018. godinu.

Novi korisnici od 1. srpnja zahtjeve mogu podnijeti u roku 90 dana, odnosno do 1. listopada, a pravo na doplatak za djecu priznat će se od dana stupanja na snagu izmjena zakona.

Skrećemo pozornost svim postojećim korisnicima kojima se redovito isplaćuje doplatak za djecu da ne trebaju podnositi nove zahtjeve jer su iznosi doplatka ostali nepromijenjeni, naglašava se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zahtjev za ostvarivanje prava podnosi se osobno područnoj službi ili uredu HZMO-a, odnosno ispostavi nadležnoj prema mjestu prebivališta, kao i besplatno u poštanskim uredima na području Hrvatske.

Zakonske novine omogućile su da pravo na doplatak za djecu pripada od dana rođenja djeteta ako je zahtjev podnesen u roku mjesec dana od rođenja djeteta.

Također, izmjenama zakona pravo na doplatak priznaje se i za dijete koje je navršilo 19 godina života i pohađa srednju školu u kojoj srednjoškolsko obrazovanje traje 5 godina, a najduže do kraja školske godine u kojoj dijete navršava 20 godina života.

Informacije vezane uz podnošenje zahtjeva i ostvarivanje prava na doplatak mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na INFOtelefonima Zavoda 01/4595-011 i 01/4595-022, te na internetskoj stranici Zavoda - www.mirovinsko.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag