Obavijesti

News

Komentari 36

Iznajmljivao lažne apartmane u Omišu: Slovenac uzeo 1125 €

Iznajmljivao lažne apartmane u Omišu: Slovenac uzeo 1125 €
1

Dejan Pušonjić (30) iz Celja izradio je lažni Facebook profil pod imenom Ivana Buljić te je na Facebooku tuđe apartmane u Omišu predstavio kao svoje. Četiri žene su mu uplatile predujam...

VIDEO

PU splitsko-dalmatinska raspisala je potragu za Dejanom Pušonjićem (30) iz Celja zbog četiri kaznena djela prijevare i jednog kaznenog djela prijevare u pokušaju.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, Slovenac je ovog ljeta izradio lažni Facebook profil pod imenom Ivana Buljić te je postavio oglas na Facebook stranici "Apartmani Hrvatska" te je jednostavno fotografije tuđih apartmana iz Omiša predstavio kao svoje i zalijepio ih na svoju stranicu koju je nazvao Ivana Omiš. Naveo je da iznajmljuje dva manja i pet velikih novoadaptiranih apartmana u Omišu, da gosti iz apartmana imaju prekrasan pogled na more i rijeku Cetinu, da su apartmani udaljeni 50 metara od plaže i da svaki ima wi-fi, veliku terasu i najnoviji klima-uređaj, a cijena po danu - od 35 eura za manji do 100 eura za veliki apartman, u kojem može stati i šestero ljudi.

Naveo je i da se apartmani nalaze na adresama Trg Ivana Raosa 1 i Trg Ivana Raosa 5, a zainteresiranima je ostavio i broj svog računa u Erste banci, koji je otvorio u njihovoj filijali na otoku Krku.

Ne sumnjajući da se radi o klasičnoj prijevari, na oglas su se javili 39-godišnjakinja iz Bizovca, norveška državljanka s hrvatskim prezimenom, Slovenka te 45-godišnjakinja iz Štrigovca. One su mu na račun u Erste banci uplatile predujam za nepostojeći apartman, odnosno apartmani postoje, ali nisu u njegovom vlasništvu.

Bizovčanka je uplatila 250 eura, Norvežanka novac u protuvrijednosti od 375 eura, Slovenka u visini od 300 eura i gospođa iz Štrigovca iznos od 200 eura. Ukupno je Slovenac uzeo 1125 eura. 

Kada su žene došle na ove omiške adrese, shvatile su da su prevarene. No, novac su već uplatile i u prvi tren su mislile da će problem riješiti pozivima na Pušonjićev mobitel, na koji se on nije javljao. No, Slovenac je znao za te uplate, pa je evidentirano da je došao iz Slovenije podizati taj novac, i to u poslovnicama Erste banke u Rijeci i Crikvenici, a uputio se i do Krka, gdje je i otvorio račun.

Policijska postaja Omiš je radila krim-istraživanje ovog slučaja i Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu poslala je četiri kaznene prijave protiv slovenskog prevaranta i jednu kaznenu prijavu za pokušaj prijevare. Slovenac je za sada nedostupan, nije uhićen ni u Sloveniji, a postoji mogućnost da ove četiri žene nisu jedine koje je ovo ljeto prevario, piše Slobodna Dalmacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava