Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iznenadila vlasnika: Izložbena krava otelila se usred sajma

None Foto: Franjo Lepan/24sata 4

Nije joj još bio termin, moguće je da je zbog prijevoza na sajam i stresa malo poranila. Sve u svemu dobro je prošlo, ona i tele su jako dobro, kaže Antun Jozić

Izložbena simentalka krava Ljuba, vlasnika Antuna Jozića iz Zbjega nedaleko Slavonskog Broda na 17. Međužupanijskoj izložbi u Slavonskom Brodu u subotu je otelila žensko tele

– Nije joj još bio termin, moguće je da je zbog prijevoza na sajam i stresa malo poranila. Sve u svemu dobro je prošlo, ona i tele su jako dobro – rekao je Antun Jozić. 

Vlasnik je uz pomoć nekolicine izlagača pomagao Ljubi da na svijet donese zdravo tele. 

'Bio bih zadovoljniji da je otelila muško, jer se bolje proda'

– Bio bih zadovoljniji da je otelila muško, jer se bolje proda, ali nema veze ovo ćemo kao sajamsko ostaviti za rasplod, možda jednog dana na ovom sajmu postane šampionka – kaže Antun. 

Prinovom svoje ljubimice Ljube oduševljena je mlada vlasnica Ana, Antunova kći koja se ne odvaja od krave i teleta. Ovo je prvi put u povijesti ovog tradicionalnog sajma da se nešto ovako dogodilo. 

Mnogi posjetitelji vidjeli teljenje po prvi puta u životu

Posjetitelji su iznenađeni i oduševljeni, jer među prelijepim izložbenim primjercima krava koje se mogu pohvaliti zavidnom količinom proizvedenog mlijeka mogli su nazočiti teljenju kojeg su mnogi vidjeli prvi puta u životu.

Komentari (43)
  • a muško uvik bolje prođe...

    24. 5. 2015,   18:09
  • A mogao je jadnu kravu i poštedjeti izložbe a ne ju mučiti i navažati.

    24. 5. 2015,   18:21
  • a kravicu nitko nije pitao da li želi publiku u tako intimnom i teškom trenutku

    24. 5. 2015,   18:20