Obavijesti

News

Komentari 12

'Iznenadne okolnosti' odgodile su povratak islamista u BiH

'Iznenadne okolnosti' odgodile su povratak islamista u BiH
1

Prema ranijim navodima vlasti u subotu se trebala vratiti skupina od 24 žena i djece, ali i devet bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države

VIDEO

Do daljnjeg je 'zbog nepreviđenih okolnosti' odgođen povratak bosanskohercegovačkih državljana koji su u subotu trebali sletjeti u sarajevsku zračnu luku nakon što su se mjesecima nalazili u zarobljeničkim logorima na sjeveru Iraka i Sirije po slomu terorističke organizacije Islamske države u čijim su se redovima borili. 

- Zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti u Siriji, povratak skupine državljana BiH koji je planiran za sutra, odgođen je do daljnjeg - priopćili su iz ministarstva sigurnosti BiH.

Pojašnjava se kako je ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine izvršilo sve pripreme za povratak prve skupine BiH državljana iz Sirije  među kojima su žene i djeca po zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH. 

Iz istoga izvora navode navode da su u stalnom kontaktu i nastavljaju suradnju s međunarodnim partnerima, kako bi se povratak bh. državljana iz Sirije obavio 'kada se za to steknu povoljni uvjeti'.

Prema ranijim navodima vlasti u subotu se trebala vratiti skupina od 24 žena i djece, ali i devet bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države. 

Oni su po slijetanju u sarajevsku zračnu luku trebali biti uhićeni i predani u nadležnost Tužiteljstva BiH. Po medijskim navodima to su trebali biti Armin Čurt, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić, Miralem Berbić, Hamza Labidija, Muharem Dunić, Emir Markota i Armin Dželko. 

Jedan od njih Keserović je među najtraženijim džihadistima iz BiH koji je 2016. u video-poruci uputio jezive prijetnje svijetu, kazavši: “Ustanite, muslimani, i ubijajte kršćane!”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke