Obavijesti

News

Komentari 139

Iznenadni, ali službeni posjet: Komšić je otputovao u Zagreb

Iznenadni, ali službeni posjet:  Komšić je otputovao u  Zagreb
1

Glavni tajnik Demokratske fronte Zlatko Miletić nije želio govoriti o detaljima posjete koja nije najavljena, ali je potvrdio da se radi o službenom posjetu

VIDEO

Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH, otputovao je u utorak u iznenadni službeni posjet Zagrebu, potvrdio je Zlatko Miletić, glavni tajnik Demokratske fronte, javlja Bljesak.info.  

Miletić nije želio govoriti o detaljima posjete koja nije najavljena, ali je potvrdio da se radi o službenoj posjeti. Informaciju je na početku press-konferenciju u središnjici SDP-a potvrdio i lider ove stranke Nermin Nikšić uputivši u Komšićevo ime, ispriku zbog odsustva sa sjednice.  

Komšić pozvao premijera i predsjednicu u Sarajevo

Podsjećamo, Komšić je pozvao predsjednicu i premijera Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, dođu u službenu posjetu Sarajevu kako bi se na razini institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Vijeća Europske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava.  

- S obzirom na to da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine službenu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH - rekao je Komšić. 

- Potrebno je razgovarati o svim otvorenim pitanjima između dvije države, pa čak i onim pitanjima koja su unutarnja pitanja BiH i Hrvatske na razini institucija, u duhu razumijevanja i obostranog poštivanja - rekao je.  

Naveo je kako je potrebno razgovarati o pitanju granica, povratu imovine Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, problemu Buškog jezera, ali i o svim drugim pitanjima za koje službeni Zagreb izražava interes.   

- S moje strane, u razgovoru s novim kolegama u Predsjedništvu BiH, učinit ću sve što je potrebno da, odmah iza posjete Bruxellesu, prijem hrvatskog izaslanstva bude u samom vrhu prioriteta - rekao je Komšić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"