Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izrael izveo niz zračnih napada na 25 pozicija Hamasa u Gazi

None Foto: AMIR COHEN

Posljednjih mjeseci Palestinci su preko granice u Pojasu Gaze upućivali zmajeve sa zapaljivim tvarima koje su izazivale požare na izraelskim poljoprivrednim i šumskim površinama

Izraelska vojska objavila je u srijedu ujutro da je izvela zračnih udara na 25 pozicija palestinske militantne skupine Hamas u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili 45 projektila iz te enklave na Izrael.  

Do najnovije razmjene vatre, koja se zbila pred zoru, dolazi u trenutku kada se računa da je oko 130 Palestinaca ubijeno duž granice u posljednjih mjeseci otkako Palestinci u Pojasu Gaze masovno prosvjeduju. 

Za sada nema izvješća o ranjenima s bilo koje od strana.

Izraelski zrakoplovi bombardirali su 25 ciljeva uključujući Hamasove vojne položaje, objavila je izraelska vojska.  

Hamas, militantna skupina koja je na vlasti u Pojasu Gaze, nije preuzela odgovornost za ispaljene projektile.

Manje militantne skupine, poput skupine Islamski džihad, djeluju djelomice neovisno o Hamasu i ranije su ispaljivale rakete na Izrael.

Vojska je za ispaljivanje raketa optužila Hamas istaknuvši da je on "odgovoran za sve što se zbiva u Pojasu Gaze te će snositi posljedice za namjerno širenje svog terora prema izraelskim građanima". 

Posljednjih mjeseci Palestinci su preko granice u Pojasu Gaze upućivali zmajeve sa zapaljivim tvarima koje su izazivale požare na izraelskim poljoprivrednim i šumskim površinama.

Oko dva milijuna ljudi živi u Gazi, većina njih izbjeglice iz područja koja su sad dio Izraela. Teritorij je pod kontrolom Hamasa već više od desetljeća, a kroz to vrijeme Hamas je vodio tri rata protiv Izraela.  

Komentari (6)
  • To su oni koji su u ww2 za nagradu dobili državu i mltretiraju ćitav svijet svojom propagandom.

    20. 6. 2018,   15:01
  • aha, ovo je onaj trenutak kad nam EU i ekstremni ljevicari (tzv. antifasisti koji podrzavaju holokaust) objasnjavaju kako strasna demokratska i slobodna zemlja s devetnaestim najvecim zivotnim standardom na svijetu opet zlostavlja jadne serijatske islamisticke teroriste koji u 11 godina vladanja nisu napravili niti jednu korisnu stvar niti za jednu od 2 milijuna osoba kojima vladaju...

    20. 6. 2018,   09:19