Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izrael je napao Gazu iz zraka: Dvije strane postigle primirje

None Foto: Mohammed Talatene/DPA/PIXSELL

Nakon cjelodnevnih snažnih borba preko granice Izrael i Hamas su pristali na primirje u kojem je posredovao Egipat, rekli su palestinski dužnosnici. Izgleda da se stanje na granici Izraela i Gaze navečer smirilo

Izrael je u ponedjeljak izveo zračne napade na palestinsku enklavu Gazu i rasporedio dodatne snage na granici odgovarajući na raketni napad Hamasa koji je prouzročio žrtve, a nakon toga dvije strane su postigle primirje.

Nakon cjelodnevnih snažnih borba preko granice Izrael i Hamas su pristali na primirje u kojem je posredovao Egipat, rekli su palestinski dužnosnici. Izgleda da se stanje na granici Izraela i Gaze navečer smirilo.

"Sporazum o prekidu vatre postignut je između palestinskih skupina i Izraela uz posredovanje Egipta", rekao je visoki palestinski dužnosnik Reutersu pod uvjetom da ostane neimenovan.

Hamasova TV je isto tako izvijestila da je postignut sporazum o prekidu vatre. Izraelski dužnosnici nisu ništa rekli o tom izvješću.

Borbe u ponedjeljak su počele kada je nekoliko Izraelaca ranjeno u blizini Tel Aviva jutarnjim raketnim napadom. Ministarstvo zdravstva u Gazi reklo je da je kasnije pet Palestinaca ranjeno u valu izraelskih zračnih napada u znak odmazde.  

Komentari (6)
  • Osobno ne vidim u čemu je problem? Znali su da ako ih napadnu da će Izrael odgovoriti duplo.

    26. 3. 2019,   06:24
  • tuzno ono sto su prolazili zidovi u drugom s ratu sada daju palestincima

    26. 3. 2019,   05:50
  • Tu nema riječi o dogovoru, tu su prisitne laži i prevare velikih igraća,pa kako danas tako i u buduće, nastavite drugovi,,,,,,,,,,,,,,,,?

    26. 3. 2019,   00:54