Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izrael je započeo invaziju topništvom na Pojas Gaze

None Foto: Reuters 16

Izrael je postavio topove duž cijele istočne granice Pojasa s Izraelom kako bi uništio Hamas. Broj poginulih Palestinaca popeo se na 429

Izraelske kopnene snage napale su Gazu i pokrenule drugu fazu invazije protiv Hamasa. Upotrijebili su teško topništvo duž cijele istočne granice Pojasa s Izraelom. Cilj im je, kako kažu, uništiti Hamasovu terorističku infrastrukturu. Pri tome je ranjeno 30 izraelskih vojnika. Broj poginulih Palestinaca popeo se na 429, a noćas su u zračnom napadu ubili jednog od viših Hamasovih zapovjednika, Abu Zakarija al-Jamala. Hamas je 18. prosinca 2008. godine objavio kraj šestomjesečnog primirja s Izraelom u Pojasu Gaze. Iz tog su područja na jug Izraela ispaljene rakete i granate. Izrael je 27. prosinca odgovorio zračnim napadom na Gazu.

HAMAS PRIJETI: GAZA ĆE BITI GROBLJE IZRAELSKIH VOJNIKA
Komentirajući akciju izarelskih kopnenih snaga na sjeveru Gaze, glasnogovornik Hamasa Ismail Radwan kazao je na televiziji Al Aqsa da će Gaza postati groblje izraelskih vojnika.
- Cionistički neprijatelj suočit će se s iznenađenjima, zažalit će što je pokrenuo ovakvu operaciju i skupo to platiti - priopćilo je oružano krilo Hamasa, Oružane brigade al Qassama, javlja Reuters. Svjedoci kažu da se na sjeveru Pojasa Gaze pokraj izbjegličkog kampa Jabaliya vode borbe između izraelskih vojnika i pripadnika Hamasa. Izrael je potvrdio da je mobilizirao desetke tisuća pripadnika pričuvnog sastava za ovu akciju.

Komentari (25)
  • Hamas je preslab da bi se mogao obraniti, nadam se da ce im Hezbollah pomoci. Za one koji se sjecaju izraelskog napada na Libanon prije 2 godine, Hezbollah je tom prilikom do nogu potukao i osramotio IDF.

    3. 1. 2009,   22:49
  • Nitko ne dira Izraelce kada vrši genocid nad arapskim civilima, a naše generale odmah u Hag šalju. Nedajte se Palestinci

    3. 1. 2009,   22:49
  • Ubij židove materim jebem. Živija Hitletr!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    3. 1. 2009,   22:13