Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izraelska vojska je ubila četiri palestinska militanta na granici

Muškarci su bili naoružani automatskim puškama, protutenkovskim raketama i ručnim granatama od kojih je jedna bačena na izraelske vojnike, objavila je vojska na Twitteru

Izraelske snage ubile su četiri palestinska militanta u blizini granice s Pojasom Gaze, objavila je izraelska vojska. 

Muškarci su bili naoružani automatskim puškama, protutenkovskim raketama i ručnim granatama od kojih je jedna bačena na izraelske vojnike, objavila je vojska na Twitteru. 

- Vojnici su započeli paljbu i ubili ih nakon što je jedan od terorista prešao granicu - naveli su. 

Za sada nema reakcija palestinskih dužnosnika u Pojasu Gaze niti grupe militanata. 

Pojasom Gaze upravlja islamistička skupina Hamas, koja je vodila tri rata s Izraelom u posljednjem desetljeću. Izrael je povukao svoje vojnike i stanovnike s tog teritorija 2005., ali drži enklavu pod blokadom zbog, kako tvrde, sigurnosnih razloga. 

Velike su napetosti duž granice sa čestim smrtnim slučajevima. (bs)

Komentari (55)
  • Islamisti ne žele mir, njih zanima jedino totalno uništenje Izraela i pretvaranje svih nemuslimana u dimije, građane drugog, tj. trećeg reda. To stoji u povelji Hamasa od osnutka do danas.

    12. 8. 2019,   08:52
  • Jedni vojnici a drugi militanti?????

    10. 8. 2019,   11:09
  • Da fatah i hamas to zele sutra bi tamo bio mir, a preksutra bi imali palestinsku drzavu ili cak dvije ako im je draze, jednu na dijelu zapadne obale jednu u gazi... Nazalost ne zele i tu se nista ne moze, trebali su nauciti iz dosadasnjih iskustava, posebno sezdeset sedme, ali s psihopatima i fanaticima se ne moze razumno, a cijenu nazalost placaju arapski civili dok vođe hamasa koji ih salju u napade na granicu zive luksuzno u kataru...

    10. 8. 2019,   16:54