Obavijesti

News

Komentari 22

Izraelski premijer u Berlinu, glavna tema razgovora Iran

Izraelski premijer u Berlinu, glavna tema razgovora Iran
1

Njemačka vlada, zajedno s europskim partnerima, podržava zadržavanje na snazi nuklearnog sporazuma s Iranom nakon što je američki predsjednik Donald Trump najavio izlazak SAD-a iz ovog sporazuma

VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu dolazi u ponedjeljak u službeni posjet Njemačkoj, a glavna tema razgovora trebala bi biti budućnost nuklearnog sporazuma s Iranom, dok istodobno vodeći njemački političari od njemačke kancelarke Angele Merkel traže da ne popušta kad je u pitanju politika prema Iranu. 

- Kontrole naoružanja kao ključni dio sporazuma s Iranom su vrlo važan aspekt i mi ih moramo zadržati u svakom slučaju - rekao je predsjednik njemačko-izraelske parlamentarne grupe u Bundestagu Alexander Graf Lambsdrof (Liberalno-demokratska stranka FDP) u razgovoru za javni servis Deutschlandfunk u ponedjeljak. 

On je istaknuo kako njemačko-izraelsko prijateljstvo nema alternative ali da Berlin mora zastupati i neka stajališta koja možda nisu sukladna s izraelskima. 

- Tako prisni odnos kao što je njemačko-izraelski je u stanju izdržati i neke razlike u mišljenju - rekao je Lambsdorf. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Netanyahu u ponedjeljak dolazi u Berlin kao prvu postaju obilaska europskih metropola u kojima će se, kako je najavio pred izraelskim parlamentom, založiti za ukidanje nuklearnog sporazuma s Iranom te za oštriji odnos prema Teheranu, posebice u svjetlu iranske uloge u sukobima na Bliskom istoku i osobito u Siriji. 

Njemačka vlada, zajedno s europskim partnerima, podržava zadržavanje na snazi nuklearnog sporazuma s Iranom nakon što je američki predsjednik Donald Trump najavio izlazak SAD-a iz ovog sporazuma. 

Njemačka vlada je nedavno kritizirala i „nesrazmjernu upotrebu  sile“ izraelskih snaga u sukobima s palestinskim prosvjednicima na Pojasu Gaze tijekom kojih je posljednjih tjedana, prema nekim izvorima, poginulo preko 100 Palestinaca, što bi također trebala biti tema današnjih razgovora s kancelarkom Angelom Merkel. 

Posjet Benjamina Netanyahua u ponedjeljak poslijepodne prate neuobičajeno oštre sigurnosne mjere. Tijekom boravka izraelskog premijera u njemačkoj metropoli zračni prostor je zatvoren za sve letove osim linijskih, a dobar dio središta grada bit će zatvoren za promet. 

Također će za promet biti zatvorena i rijeka Spree, koje protječe neposredno uz ured njemačke kancelarke i koja je zbog svojih tura obilaska brodovima omiljena kod turista.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti