Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Izricanje presude je preteško, nadamo se samo pobjedi istine'

None Foto: Duško Jaramaz, Hrvoje Jelavić / Pixsell

Nadamo se da ćemo, nakon presude, konačno naći siguran dok. Nadamo se da će nas odvesti prema svjetlijoj budućnosti, s mnogo više čovječnosti, poručili su sin i kći poginulog bračnog para Salpietro

Federico i Gaia Salpietro, djeca poginulog bračnog para, obratili su se u utorak mailom medijima te su izrazili da neće danas doći na izricanje presude Tomislavu Horvatinčiću. 

- Nećemo ići na izricanje presude, to je preteško za nas. Čekamo što će reci sudac i zahvaljujemo kompetentnim ljudima koji su radili na slučaju i svima koji su pokazali ljudskost. Nadamo se da će istina pobijediti i da će nam to biti temelj za neku bolju budućnost - poručili su sin i kći Francisca i Marinelle Salpietro.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti: 

'Prošlo je osam godina. Proteklih osam godina, bili smo prisiljeni suočavati se s najtužnijim događajem u našim životima i to zahvaljujući ekstremno dugom suđenju.

Proteklih osam godina ogorčeni smo nevjerojatnom strategijom obrane koja je počela kao snažna ofenziva i psihološko nasilje. 

Proteklih osam godina prisustvovali smo nizu saslušanja, čuli razne presude, nosili se s izvještajima tehničkih i medicinskih vještaka, dali nebrojne intervjue međunarodnim medijima, razgovarali s hrvatskim, talijanskim i europskim parlamentima, sastajali se i telefonski razgovarali s političarima, veleposlanstvima, konzulatima i nebrojeno se puta sastali s našim odvjetnicima. 

Proteklih osam godina smo izloženi snazi laži koja je suprotstavljena neprocjenjivoj važnosti dostojanstva i čovječnosti. 

Prije osam godina osjetili smo se potpuno samima usred Jadranskog mora, gdje su tog utorka ujutro preminuli naši otac i majka.

Nadamo se da ćemo, nakon sutrašnje presude, konačno naći siguran dok.
Nadamo se da će nas odvesti prema svjetlijoj budućnosti, s mnogo više čovječnosti. 

Mi tražimo da istina izađe na vidjelo. Nadamo se da će Hrvatska postati sigurnije mjesto.

Zaista smo zahvalni svima onima koji su u ovom slučaju svoj posao odradili profesionalno kao i svima ostalima koji su za nas imali lijepe riječi i ustrajali na pozitivnom stavu svih ovih godina.

Svi to zaslužujemo.

Federico i Gaia Salpietro'

Komentari (6)
  • ee da si odrastao u HR-u, naučio bi za onu našu "nada je k**va*

    13. 3. 2019,   08:37
  • E,moja dico,ovo je sve osim pravne država .

    13. 3. 2019,   15:05
  • To mozda u nekoj drugoj drzavi u nasoj je pravosudje rak koji izjeda ionako bolesnu drzavu....

    13. 3. 2019,   10:31