Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izumio kupaonicu koja se rasklapa kao švicarski nož

None Foto: 24sata/ilustracija 4

Iz stupa možete po potrebi izvući tuš, WC školjku, umivaonik, a ima i dva ormarića. Kad vam ona ne treba, kupaonicu samo sklopite i uštedite prostor

Dizajner Paul Hernon (38) iz Velike Britanije osmislio je sklopivu kupaonicu. Sve naprave su smještene na samo jednom stupu, koji funkcionira na principu švicarskog noža. Tako, prema potrebi, možete iz njega izvući tuš za odrasle, nešto niži tuš za djecu, povući vodu na WC-u, spremiti ručnike u čak dva ormarića, oprati zube nad umivaonikom i pomokriti se, a prema potrebi izvući i četku za WC školjku. Tuševi se mogu okrenuti za 180 stupnjeva, a ostali dijelovi za punih 360 stupnjeva. Pipe i kontrole se nalaze nad umivaonikom. Kupaonica stoji 9000 funti, odnosno 76.000 kuna. Čelični stup je visok oko 2,4 metra pa ide sasvim do stropa. Namijenjen je ljudima koji imaju manjak prostora pa ne mogu u malenu kupaonicu ugurati sve potrebno za održavanje higijene.
- Puno sam istraživao i zaključio da u malim stanovima nema mjesta za kupaonicu. Moj izum štedi prostor jer su sve naprave jedna iznad druge. Lako ga je održavati te sklopiti i rasklopiti. Sve što vam treba je mokra prostorija - kaže dizajner Hernon. Glavna mu je mana težina od 150 kilograma, zbog koje će vlasnici možda morati pojačati pod. Prodavat će se od iduće godine.

Komentari (1)
  • ha ha bas komicno...a bogme i funkcionalno...

    2. 10. 2008,   15:23