Obavijesti

News

Komentari 303

Ramljaku je prekipjelo: Dao je ostavku na mjesto povjerenika

Ramljaku je prekipjelo: Dao je ostavku na mjesto povjerenika
1

Ramljak se navodno razljutio i ponudio svoju ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika jer ne želi biti kolateralna žrtva u Plenkovićevoj ideji da smjeni potpredsjednicu Dalić

VIDEO

Od najbližih suradnika nam je potvrđeno da je Ramljak dao ostavku te da se ne planira predomisliti ni pod kojim uvjetima, a kasnije je i on sam to potvrdio za Večernji.

Prava drama odvijala se u večernjim satima oko sudbine Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ante Ramljak ponudio ostavku na mjestu povjerenika za Agrokor? Reporter: Ivan Pavić

Posted by 24sata on 20. veljače 2018

Kako saznajemo, Ramljak se potpuno razljutio i ponudio svoju ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika jer ne želi biti kolateralna žrtva u ideji Andreja Plenkovića da smijeni potpredsjednicu Martinu Dalić.

Poručio je da je spreman otići. I to je izazvalo novu dramu. Dio ljudi oko premijera smatra da je to izvrsna prilika da se riješi i Ramljaka i Dalić, dok drugi dio smatra da bi odlazak Ramljaka ugrozio nagodbu u Agrokoru. Još uvijek nije donesena konačna odluka.

Kako doznajemo, o novonastaloj krizi se već navečer razgovaralo i u visokim financijskim, ali i nekim diplomatskim krugovima. Svugdje prevladava prilično jasan stav kako je na Vladi odgovornost da po svaku cijenu izbjegne novu krizu, da zadrži povjerenje vjerovnika, ali i da zaštiti proces do okončanja nagodbe.

Iz dijela zainteresiranih za čitavu priču može se nazrijeti i ozbiljna zabrinutost oko logike kojom se vodi Vlada. No, svi se nadaju da će Vlada inzistirati da se proces i dalje vodi istim i stabilnim tokom. Sve drugo, čulo se, "bilo bi nelegitimno i štetno". Jasno, Vlada bi čitavo vrijeme morala znati da bez pozitivnog stava vjerovnika oko cijeloga procesa i njihove suglasnosti za ključna rješenja proces ne može biti stabilan niti ga se može privesti sretnom svršetku.

I predstavnici vjerovnika su sve zahtjeve za odlaskom Ante Ramljaka nazvali politikantstvom i prilično su nesretni mogućnošću njegova odlaska. I oni jasno upozoravaju kako je očuvanje čitavog procesa za Agrokor i dovođenja do njegovog kraja ključan posao koji se mora odraditi.  

Jedan dio vjerovnika prilično je jasno poručio: Mi sve ovo plaćamo, plaćamo Ramljaka, a plaćamo i savjetnike, i Vlada nema ništa s time. Zato Vlada ne može ni snositi odgovornost za angažiranje Ramljakove bivše firme". 

Dalić: Sutra ćete sve saznati

Sastanak u Vladi trajao je nekoliko sati, a Ramljak je zgradu Vlade napustio nešto iza 21 sat i to na stražnji izlaz.

Nakon Ramljaka, zgradu Vlade napustio je i premijer Andrej Plenković, koji također nije izašao na glavni ulaz, nego na sporedni, kako bi izbjegao novinare.

Ministrica gospodarstva izašla je na glavni ulaz i kratko se obratila novinarima. "Sve ćete doznati sutra", kazala je Dalić.

Isto je to ponovila i glasnogovornica Vlade, Sunčana Glavak.

Grabar Kitarović: Ramljakova pozicija je neodrživa

Pozicija Ante Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživa je, poručila je ranije predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za tjednik Globus, a njezin intervju možete pročitati u tiskanom izdanju spomenutog medija.

- Bila sam vrlo kritična prema honorarima savjetnika. Mislim da su oni pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, još 20 dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je kasnije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom, po mojem mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom - kazala je Grabar Kitarović u intervjuu koji možete čitati u tiskanom izdanju Globusa.

Nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih 10 mjeseci, poručila je predsjednica i dodala: "Treba biti fer i priznati da se ova Vlada našla u krizi s Agrokorom koja nije nastala preko noći i u nastalim okolnostima preuzela je odgovornost te spriječila urušavanje gospodarskog sustava. Ono što je dobro jest da se stanje stabiliziralo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. A riječ je o ogromnom broju ljudi".

- Ali moram reći i to da me posebno brine činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave ... - upozorila je Grabar Kitarović.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...