Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izvrsna njemačka škola - dan u školi koja oblikuje leadere

None Foto: 2

Svaki dan u Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu osmišljen je i ispunjen na način da djeca i učenici na zanimljiv i efikasan način usvajaju nova znanja. Od satova i predmeta predviđenih planom i programom, do čitavog niza izvannastavnih aktivnosti i radionica, naši učenici imaju dovoljno vremena za sve.

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu, a s radom je započela 2004. Danas je više od 160 djece, a pedagoški program je osmišljen od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do gimnazije i mature.
Škola je priznata od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja. Zahvaljujući uspješnom razvoju te ispunjenju svih standarda kvalitete Savezna Republika Njemačka školi je 2015. godine dodijelila prestižno priznanje "Izvrsna njemačka škola u inozemstvu". 
Naglasak je stavljen na individualni pristup pri čemu kvalitetno dvojezično obrazovanje pomaže učenicima da ostvare svoj puni potencijal u okruženju koje podjednako potiče kritičnost  i maštovitost, razmišljanje, motivaciju za cjeloživotnim učenjem i uvažavanje  kulturne raznolikosti. Učenike se kontinuirano potiče da zajedno s nastavnicima preuzimaju aktivnu ulogu u oblikovanju vlastitog obrazovanje, ali i obrazovanja svojih kolega. Nastavni je proces, bez obzira na područje, interaktivan uz najsuvremeniju tehnologiju i osmišljen tako da učenike potiče na samostalno rješavanje problema. Učenice i učenici koji završe našu školu te polože njemačku međunarodnu maturu stječu kvalitetna predznanja za ravnopravne mogućnosti upisa na fakultete u Njemačkoj i Hrvatskoj te  drugdje u svijetu.

U dječjem vrtiću uz igru djecu svakodnevno potičemo da svjesno savladavaju raznolikosti u svojoj okolini te oni brzo uče njemački jezik čak i bez predznanja. Želja nam je da razvijemo  emocionalne, kognitivne i socijalne sposobnosti kako bi im se omogućio uspješan prelazak u osnovnu školu.
Nastavni sadržaji od prvog do četvrtog razreda baziraju se na njemačkim obrazovnim planovima i standardima za osnovnu školu. Nastava se u školi održava na njemačkom jeziku, a djeca od prvog razreda uče i hrvatski te engleski jezik. Naglasak je stavljen na individualno napredovanje djece uz vođeno učenje pomoću diversifikacije nastavnih sadržaja i rada usmjerenoga na projekte. Osim nastave, osnovnoškolcima nudimo zanimljive radionice te cjelodnevni boravak.
Gimnazijska se nastava održava u interaktivnim učionicama, a uz učenje njemačkog, hrvatskog i engleskog jezika, od 6. razreda se uči i francuski. Sukladno potrebama modernog učenja, učenici dobivaju i vlastita prijenosna računala. Radi što bolje pripreme za maturu i studij poseban je naglasak stavljen na savladavanje prirodne grupe predmeta uz informatiku. Dođi, vidi, upiši! – Dan otvorenih vrata
Pridružite nam se na Danu otvorenih vrata u subotu, 30. ožujka od 9h do 13h, i saznajte iz prve ruke zašto odabrati baš nas. Imat ćete priliku upoznati naše profesore i učenike te neposredno saznati kako uče i što ih veseli. 
Za sve posjetitelje pripremili smo atraktivan program koji uključuje različite aktivnosti i radionice.  
Dođite i upoznajte nas. Veselimo se vašem dolasku! 

Tema: Promo sadržaj