Obavijesti

News

Komentari 103

'Ja sam Rambo iz Pitomače, a skakao sam i s visine od 43 m'

'Ja sam Rambo iz Pitomače,  a skakao sam i s visine od 43 m'
27

Uz skokove s moje omiljene Križnice, posebice drag mi je skok s pješačkog mosta na Dravi u Osijeku visokog 35 metara. No s ovog na Križnici je teže jer je Drava brža, priča Mario Hranilović Rambo (39)

VIDEO

Kako je legendom postao Emir Balić, skakač s mostarskog Starog mosta, tako bi u perspektivi mogao za podravski kraj postati Mario Hranilović - Rambo (39) iz Velike Črešnjevice, naselja na pitomačkom području.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:34

'Skačem iz gušta'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedini je aktivni skakač s visećeg mosta kraj Križnice.

S njega je u Dravu prvi put skočio sa 16 godina.

- Svake godine kupanje na omiljenome mjestu začinim skokom s mosta, koji je visok 19 metara. Nekad se tu nađe puno kupača, koji s ushitom gledaju moje skokove, no ima dana da oni prođu neopaženo. Skačem iz vlastitog zadovoljstva i želja mi je da mi se uskoro netko pridruži kako bi se u budućnosti moglo organizirati natjecanje - govori nam Rambo, o čijim skokovima je prvi pisao Podravski list.

Skok s ovog mosta za njega je, kaže, prava “šala” jer se okušao skokovima u vodu s većih visina.

- Rekordan skok bio mi je sa skakaonice u Austriji s visine od 43 metra. U Dubrovniku sam skočio sa stijene visoke 36 metara. Uz skokove s moje omiljene Križnice, posebice drag skok mi je s pješačkog mosta na Dravi u Osijeku visokog 35 metara. Bez obzira na to što sam u Osijeku skakao gotovo s dvostruko veće visine, mislim da je na Križnici puno teže skakati jer je tu Drava brža nego u Osijeku - pojašnjava Rambo pitomačkog kraja koji je zbog svojih skakačkih i plivačkih vještina postao zaštitni znak izletišta.

Dravu jako dobro poznaje

Drava mu je od malih nogu najdraže kupalište, a kaže da je prije naučio plivati nego trčati.

Iako rijeka nosi brojne opasnosti, virove i zamke, Hranilović ističe da na Dravi kraj Križnice nema kutka u kojem nije bio, tako da rijeku bolje poznaje od bilo koga. Pojašnjava nam tehniku skoka zbog brzine rijeke.

- Nakon skoka u brzu rijeku gušt mi je što brže otplivati na drugu obalu. Rijetki su koji mogu preplivati Dravu, s jedne na drugu obalu - rekao je Rambo.

Pokretanje videa...

00:18

Ne pokušavajte ovo

Planira se okušati skokom sa Staroga mosta u Neretvu, a želja mu je da se, po uzoru na druga mjesta, gdje su skokovi u rijeke turistička atrakcija, nešto poduzme i u Pitomači.

- Želio sam skočiti sa Šibenskog mosta, ali su me tražili 4000 kuna za troškove osiguranja - rekao je Hranilović.

Unatrag nekoliko godina isključivo skače na noge iako je redovito skakao na glavu.

Skokovi s mostova mnogima izgledaju atraktivno i jednostavno, no savjetujemo da to ne pokušavate, posebno ne na mjestima gdje su skokovi izričito zabranjeni.

I najmanji krivi potez ili previd može biti koban.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.