Obavijesti

News

Komentari 3

'Ja sam znao da se neće moći dokazati dosluh s Trumpom...'

'Ja sam znao da se neće moći dokazati dosluh s Trumpom...'
1

Nismo poznavali Trumpa. Da, dolazio je u Moskvu kao poslovni čovjek, to za nas nije bio događaj, komentirao je Putin zaključak Muellerove istrage protiv američkog poredsjednika

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je u utorak da je 'od početka' znao da će istraga posebnog istražitelja Roberta Muellera osloboditi američkog predsjednika Donalda Trumpa optužbi za dosluh s Moskvom, istaknuvši da je 'spreman' na nastavak dijaloga s Washingtonom.

- Govorimo od početka da Muellerova istraga neće pronaći ništa, nitko to nije znao bolje od nas - rekao je Putin tijekom foruma o Arktiku u Sankt Peterburgu.

- Nama je bilo jasno da će istraga završiti kako se kaže 'tresla se brda, rodio se miš', uvijek sam to govorio - rekao  je.

Ovo je prva Putinova reakcija na zaključak Muellerove istrage protiv Trumpa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Dolazio je poslovno'

- Rusija se nije miješala niti u jedne izbore u Sjedinjenim Državama, nije bilo nikakvog dosluha između Trumpa i Rusije - naglasio je.

- Nismo poznavali Trumpa. Da, dolazio je u Moskvu kao poslovni čovjek, to za nas nije bio događaj - rekao je.

- To je potpuno ludilo, koje cilja domaću javnost i koristi se u sklopu unutarnjopolitičke borbe u Sjedinjenim Državama - ustvrdio je Putin.

FBI je istraživao je li Donald Trump surađivao s Rusijom
FBI je istraživao je li Donald Trump surađivao s Rusijom

- Ne branim Trumpa, imamo puno nesuglasica - rekao je, navodeći kao primjer američke sankcije protiv Rusije. 'Ali ako se između Sjedinjenih Država i Rusije ponovno pokrene cjelovit dijalog, na ravnopravnoj osnovi, moći ćemo time biti samo zadovoljni. Mi smo na to spremni', dodao je ruski predsjednik. 

Objava izvještaja u ruskom miješanju u izbore

Američki državni odvjetnik William Barr poručio je u utorak članovima Kongresa da unutar tjedan dana namjerava objaviti dugo iščekivani izvještaj posebnog tužitelja Roberta Muellera o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. 

- Unutar tjedan dana bit ću u mogućnosti objaviti javnosti taj izvještaj nakon čega ću s predsjednicima oba pravosudna odbora razgovarati o njemu i mogućim daljnjim zahtjevima koje će imati - rekao je Barr na saslušanju u Kongresu.

Mueller je svoj povjerljivi izvještaj predao Barru 22. ožujka nakon 22 mjeseca istrage o tome je li Donald Trump bio u dosluhu s Rusijom tijekom njegove predsjedničke kampanje 2016. i Trumpovom kasnijem mogućem ometanju te istrage.

Barr je 24. ožujka objavio pismo Kongresu dugo četiri stranice u kojemu je opisao glavna Muellerova saznanja. Očekuje se da će Barr objaviti uređenu kopiju izvještaja, no demokrati su pozvali na objavu cjelovitog izvještaja.

Oglasio se Trump: Nikad nisam radio za Rusiju, to je sramotno
Oglasio se Trump: Nikad nisam radio za Rusiju, to je sramotno

Poručili su kako žele pregledati temeljne dokaze nakon što je Barr u svom pismu rekao da Muellerova istraga nije utvrdila postojanje suradnje s Rusijom.

Saslušanje pred pododborom za proračun Zastupničkog doma Kongresa je u utorak trebalo istražiti zahtjev Trumpove administracije za proračun od 29 milijardi dolara za 2020. za ministarstvo pravosuđa.

Kongres želi vidjeti izvještaj

Međutim, prije nego što je Barr uspio bilo što reći, dva demokrata pitala su ga za njegov sljedeći potez s Muellerovim izvješćem i do koje će mjere biti  objavljen.

- Kongres je jednoglasno izglasao da želi vidjeti taj izvještaj - rekao je predsjednik odbora Jose Serrano kazavši kako ne može samo ignorirati 'slona u sobi'.

- Američki narod zaslužuje vidjeti potpuni Muellerov izvještaj, i moramo im dovoljno vjerovati da sami donesu svoju odluku - kazao je.

Nita Lowey, demokratska predsjednica odbora za proračun Zastupničkog doma ustvrdila je kako Barrovo pismo od četiri stranice izgleda kao da su 'odabrani za predsjednika najpovoljniji zaključci izvještaja'.

- Na mnogo je načina vaše pismo dovelo u pitanje mnogo više toga nego što je razriješilo - dodala je Lowey.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a