Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jabuke su ručno ubrane, vidio sam tragove guma u zemlji...

None Foto: Anto MagzanPIXSELL

Tijekom produljenog vikenda Milanu Milivojeviću kradljivci su sa plantaže jabuka ukrali čak 20 tona jabuka koje nisu bile ni zrele. Štetu je primijetio radnik

Jabuke su ručno pobrane jer su se vidjeli tragovi guma u zemlji. Mogli su ih izvesti jedino traktorom, rekao je Milan Milivojević, vlasnik osam voćnjaka.

Iz voćnjaka u mjestu Kolarec, tijekom produljenog vikenda, ukradeno je oko 20 tona jabuka. Jabuke su još bile zelene i pošpricane su fungicidom koji spada u skupinu najslabijih otrova. Krađu je prijavio radnik koji brine o plantaži. U ponedjeljak je krenuo u obilazak i naišao na prazna stabla. Jabuke još nisu bile zrele, a prva berba se očekivala tek početkom listopada.

- Samo dva dana prije krađe pošpricao sam ih fungicidom. Od tretiranja do konzumacije mora proći najmanje 40 dana, a sedam dana ih se ne smije uopće dirati - rekao nam je radnik u voćnjaku Patrik Kos.

- Jabuke se ne smiju jesti dok se na njima ne razgradi fungicid. Onaj tko ih pojede će se otrovati i bit će mu mučno - rekao nam je Željko Budinšćak iz Centra za poljoprivredu, hranu i selo

Uzgajivaču jabuka ovo nije prvi put da su mu pokrali voće. Bez 600 tek posađenih sadnica jabuka ostao je u ožujku, a u lipnju i bez tone krušaka.

- Još ni jednom policija nije uspjela otkriti počinitelja. U selu nitko ništa nije vidio ni čuo. Lopov je vjerojatno netko u blizini - rekao je radnik. Ove godine ostali su bez 200.000 kuna zarade.

Komentari (52)
  • Uzeti par krvoločnih pasa čuvara i mini kamere spojene internetom na tablet ili telefon, a onda ubiti Boga u njima

    22. 8. 2014,   11:22
  • Ovdje ni ne treba zvati policiju! Dovoljno je pročitati komentare vezane uz članak. Dakle, jabuke je sam sebi ukrao vlasnik voćnjaka zato jer nisu ni rodile. A ukrao ih je zato jer su te nepostojeće jabuke koje nisu rodile pošpricane otrovnim sredstvima pa su takve opasne za jelo. Iako u biti i ne postoje. Usput treba uvažiti i činjenicu kako bi tu količinu prema našim internet istražiteljima i znalcima trebalo brati sto pedeset ljudi najmanje godinu dana. Jer, kad čuješ izraz tona onda je to jako puno. Pridružujem se istrazi i spreman sam svjedočiti kako sam nedavno u susjedstvu vidio dva traktora sa zemljom na velikim stražnjim kotačima...

    22. 8. 2014,   14:06
  • Vidim neki stalno spominju neke cigane, cigani pokrali ovo pa ono, na kraju ce ispasti da su """cigani""" shebali i pokrali RH; a ne lojalnii i veliki rvati iz kradezea!

    22. 8. 2014,   13:47