Obavijesti

News

Komentari 19

Jackie na tajnim vrpcama: Mog muža je ubio Lyndon Johnson

Jackie na tajnim vrpcama: Mog muža je ubio Lyndon Johnson
6

Jackie O. sumnjala je kako je smaknuće isplanirao JFK-ov nasljednik. Mislila je i da je muž vara s tinejdžerkom. To je otkrila u snimkama koje su dosad bile tajne

VIDEO

Jacqueline Kennedy vjerovala je kako su Lyndon B. Johnson i teksaški tajkuni upleteni u ubojstvo njenog supruga Johna F. Kennedyja. To bi trebale otkriti dosad tajne audio vrpce koje će objaviti ABC televizija u posebnoj emisiji, piše Daily Mail. Supruga američkog predsjednika navodno je vjerovala da je tadašnji potpredsjednik sa suradnicima organizirao ubojstvo, koje je izvršio Lee Harvey Oswald, 22. studenog 1963. u Dallasu. 

Razgovore s povjesničarem Arhurom M. Schlesingerom snimila je nekoliko mjeseci nakon ubojstva predsjednika Kennedyja. Vrpce su bile pohranjene u sefu Predsjedničke knjižnice John F. Kennedy u Bostonu. Ona je naredila da se smiju objaviti tek 50 godina nakon njezine smrti, jer se bojala kako bi obitelj mogla postati meta odmazde. Iako je umrla 1994., njezina kćer Caroline Kennedy, dozvolila je ABC televiziji objavu ekskluzivnih vrpci. 

Ne vjerujem u tu teoriju o njegovoj smrti. Već se pričalo da su ga ubili i Kubanci, povjesničar Tvrtko Jakovina

Nakon ubojstva predsjednika Kennedyja, Johnson je odradio ostatak mandata, a potom i osvojio izbore i odradio novi mandat. Jacqueline se u međuvremenu udala za grčkog tajkuna Aristotela Onassisa i postala poznata kao Jackie O. Vjeruje se da na audio vrpcama priča i o aferi predsjednika i 19-godišnje pripravnice u Bijeloj kući, ali i o svojim preljubima.

- Ne vjerujem u tu teoriju, kao ni u druge teorije zavjere. Warrenova komisija, kojoj je bio cilj pronaći detalje vezane uz atentat, utvrdila je da je Oswald djelovao sam - kaže povjesničar Tvrtko Jakovina te dodaje kako se pričalo i da su ga ubili Kubanci te da je žrtva neke komplicirane ljubavne priče.

- Zašto bi ga Johnson ubio? On u mandatu koji je preuzeo nakon ubojstva nije puno mijenjao Kennedyjevu politiku, pa njegova smrt za njega ne bi značila neki probitak - smatra dr. Jakovina.

Daily Mail navodi kako se vjeruje da je Caroline Kennedy ABC-u dala pravo na objavu vrpci kako bi oni odustali od prikazivanja serije o Kennedyjevima u kojoj glumi Katie Holmes.

Hicima iz puške smaknuo ga je marinac Oswald

Na Kennedyjevu povorku su u Dallasu ispaljena tri hica iz puške. Kennedy je od ozljeda umro u bolnici. Za ubojstvo su osumnjičili marinca L. H. Oswalda.

Ubili su ga zbog američke blokade Kube?

JFK je godinu dana prije smrti uveo pomorsku blokadu Kube, pa jedna od teorija zavjere kaže da su njegovo ubojstvo isplanirali nezadovoljni Kubanci.

U Kennedyja je pucao vozač automobila?

Nagađalo se kako se vozač Kennedyjeva automobila u Dallasu okrenuo i pucao u predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, no to nikad nije dokazano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.