Obavijesti

News

Komentari 28

Jackpot u zadnjem trenutku: Spasile mu život tete iz lutrije

Jackpot u zadnjem trenutku: Spasile mu život tete iz lutrije
1

Leon je imao infarkt. Jedva se nekako dovukao do poslovnice u Dugom Selu. Zaposlenice su ga polegle na pod, upalile klimu i zvale Hitnu pomoć. Osvojio je ‘jackpot’ života

VIDEO

Baš mi jako nije dobro, boli me u prsima i mislim da ću se srušiti. Ali dajte mi onaj jedan Eurojackpot, bilo je sve što je Leon Knežević uspio izustiti Matei Panić (32) na prodajnome mjestu Hrvatske lutrije u Dugom Selu 28. lipnja, tri dana prije svog 51. rođendana.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:56



Nije ni znao da ima težak srčani udar, no bio je svjestan da su mu Matea i Ljiljana Borac (36) spasile život. Nakon što su mu u Dubravi ugradili stent i nakon što se malo oporavio, Leon je u utorak posjetio svoje spasiteljice s vrećicama prepunim bombonijera, cvijećem, zahvalama i malim plišanim lavovima.

- Hvala vam, beskrajno vam hvala iz srca koje ste spasili - ponavljao je Leon, dok su ganute Matea i Ljiljana u nevjerici gledale u njega, sretne zbog izvrsnog oporavka.

Dovukao se do poslovnice


- Šetao sam Dugim Selom jer sam ostavio auto kod mehaničara i iznenada osjetio jaku bol u prsima. Prepao sam se i imao osjećaj da ću se srušiti. Stao sam kod kioska, zatražio bočicu vode, a gospođa Milena vodu mi je poklonila i čak mi na ruku stavila malo šećera. No vidio sam da to ništa ne pomaže - prisjeća se Leon. Nekako je prevalio još tih par koraka i dovukao do poslovnice Hrvatske lutrije. Kroz glavu mu je prošlo kako je taj prostor klimatiziran te da je mudrije ući unutra nego sjesti na drvene klupe preko puta ulice na busnom stajalištu.

- Baš sam dolazila na posao oko 14 sati i vidjela čovjeka kako stoji na vratima. Kolegicu je pitao može li nazvati Hitnu pomoć jer mu nije dobro te rekao da će ići sjesti na klupu. Rekla sam mu da ne može ići nikamo, neka uđe unutra te da ću upaliti klimu - kaže Ljiljana. Uvele su ga u poslovnicu ponudile da sjedne, no Leon je to odbio.

- Pitao je može li leći i spustile smo ga na pod. Polegli smo ga stavili ruku iznad glave i okrenuli na bok. Usta su mu bila plava i zaista nije izgledao dobro. Sjetila sam se da imam vestu, otrčala po nju i stavila mu pod glavu. Istrčala sam van, a Milena s kioska nazvala direktno Hitnu pomoć. Zamolila sam ljude da loto i Eurojackpot uplate na našem drugom prodajnom mjestu ili pričekaju da se sitacija riješi - prisjeća se Ljiljana.

Za to vrijeme Matea je bila uz Leona, pričala mu i uvjeravala ga da će sve biti dobro i da će Hitna jako brzo doći.

To su svi moji anđeli


- Govorila sam mu da se ne mičem od njega, neka samo mirno diše i pitala ga kako mu je ime i koga možemo kontaktirati da javimo rodbini što se dogodilo, jer je bio u zaista lošem stanju. Hitna je došla zaista za nekoliko minuta i odvezla ga u KB Dubravu, a mi smo nazvali njegovu majku - pripovijeda Matea dodajući da je taj dan bio jako težak i sparan. I same priznaju kako nisu očekivale da će im Leon doći zahvaliti.

- Prvo sam od njega dobila poruku, potom me nazvao. Fenomenalan je osjećaj kad znate da je netko koga ste vidjeli u tom teškom stanju živ, zdrav, da piše i hoda, da je s nama. To je divno, neopisivo - iskreno kaže Matea. Nakon što su se izgrlili i ispričali, Leon je okušao sreću i u strugalici. No nije dobio ništa.

- Možda sam sada trebao biti na nebu, ali nisam zahvaljujući svim tim ljudima, koje sam nazvao svojim anđelima. Tu moram spomenuti i vozača Hitne pomoći Krunu, koji je do Dubrave vozio kao raketa, dr. Marija Udovičića, koji mi je ugradio stent, ali i sve iz ekipe KB-a Dubrava. Cijelo to vrijeme imao sam osjećaj da sam u sigurnim rukama. Uvjerio sam se da jackpot nije novac, jackpot su ljudi i još jednom svim tim mojim anđelima zahvaljujem iz dubine srca koje kuca zahvaljujući upravo njima - rekao nam je Leon na rastanku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca