Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka (7) iz Splita: Utopio se

None Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dječak je član nogometne akademije 'Srđan Mladinić' i sudjelovao je na turniru Šampion junior u Sarajevu. Turnir će se nastaviti, a utakmice će početi minutom šutnje za dječaka

Uzrok smrti dječaka (7) iz Splita koji je stradao na bazenu u Sarajevu ipak je utapanje, pokazala je obdukcija, piše Avaz.

Dječak je preminuo prilikom skoka u bazen. Informaciju o utapanju kao uzroku smrti potvrdio je Nermin Sarajlić, vještak medicinske struke, koji je obavio obdukciju tijela.

'Jadan trener, cijeli će život to nositi na leđima. U šoku smo...'

Dan nakon nesreće većina sudionika i njihova mnogobrojna pratnja i dalje su u šoku i nevjerici, javlja Slobodna Dalmacija. 

Sarajevo: Dječak iz Splita utopio se bazenu SARAJEVO: UMRO DJEČAK IZ SPLITA Imao infarkt na bazenu: 'Dijete nam je preminulo na rukama'

- Katastrofa, još smo u šoku od svega. Jadno dijete, majka, ali i trener koji će na žalost doživotno na leđima nositi ovu tragediju. Svi smo potreseni, jedva smo sinoć dočekali zagrliti svoje dijete. Pritom nam je u glavi stalno bila misao kako se ugasio jedan mladi život i kako je jedna majka ostala bez svog djeteta - rekao je za Slobodnu otac jednog od dječaka koji igra na turniru "Šampion Junior Kup 2019." 

Turnir će se ipak nastaviti, iako su u četvrtak treneri dalmatinskih klubova predložili da se sve stopira. No, nakon liječničkog nalaza odlučeno je da se ipak nastavi. 

Utakmice će početi minutom šutnje za preminulog dječaka, a svi će sudionici nositi crne trake oko ruke. Ekipa Srđana Mladinića na čelu s trenerom navodno se vratila u Split i neće sudjelovati u natjecanju.

- Žao nam je radi svega, no opet nam je radi djece, koja su prošla poprilično dug put i mjesecima iščekivala ovaj događaj, u jednu ruku drago da se turnir ipak održava. Možda je u jednu ruku dobro da se turnir ipak zadržava da se djeci maknu misli s tragedije. Naš sin je nešto stariji i saznao je za cijelu situaciju, nismo mu otkrivali detalje, već smo mu samo rekli da se pazi i da sluša trenera. Većina mlađe djece nema pojma što se dogodilo niti su ih htjeli opterećivati tako teškim vijestima - rekla je majka desetogodišnjaka iz Splita. 

Komentari (88)
  • Dakle netko nije pazio na djecu. Tako puno djece se ili ne pusta na bazene i na kupanja bez nadzora ili da, ali uz nadzor spasioca. Imam ogromno iskustvo sa vođenjem djece od 7 do 18 godina po izletima i maturalcima i mogu samo reći da obzirom koliko su neki koji su poslani da paze na tu djecu (za što su i plaćeni) potpuno nezainteresirani za istu tu djecu. Na privatnom su izletu i samo pitaju gdje ce obaviti shopping, oblokavaju se navecer. Dragi moji roditelji da samo znate koliki ste sretnici da takvih situacija nema i više. Sve se svaljuje na roditelje, a i obrazovni sustav je jednako traljav. I stavljati u prvi plan suosjecanje prema treneru koji ce to jadan "eto nositi cijeli život na duši" ispred boli majke i oca. Nevjerojatno. Ne mogu ni zamisliti tu bol roditelja da na takav nacin izgubis dijete. Zbog tuđe gluposti i nemara.

    11. 1. 2019,   15:39
  • Zašto turnir nije prekinut? Nije se zagubio jež, već je umrlo dijete od utapanja. Idite doma, kako Vas nije sram tu pričati o razočaranoj djeci koja su se radovala nogometu.

    11. 1. 2019,   16:42
  • Mi smo trenutno na tom turniru u Sarajevu, također smo jučer bili na bazenu, neposredno prije tragedije, dakle u hotelu je smjšten ogroman broj djece sudionika turnira i vlada blago rečeno kaos. Pokupili smo se sa bazena jer smo komentirali da je vrlo opasno i naš sedmogodišnji sin nije dobar plivač te sam se bojala za njegovu sigurnost...zapravo želim reći da je ovo ogroman propust kako organizatora tako i hotela. Na bazenu nema odgovarajući broj spasioca na količinu djece, budimo realni znali su koliko djece dolazi i trebali su se pripremiti.

    11. 1. 2019,   16:44