Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jagode s iglama stigle su i na Novi Zeland: 'Prvo ih prerežite'

None Foto: abc.net.au

Trgovinski lanac Countdown objavio je da povlači marku australskih jagoda sa svojih polica nakon otkrića igala u trgovini u Aucklandu

Psihoza oko kontaminiranih australskih jagoda proširila se na Novi Zeland gdje je lanac supermarketa objavio u nedjelju da su šivaće igle pronađene u jednoj posudici s jagodama podrijetlom iz Australije. 

Trgovinski lanac Countdown objavio je da povlači marku australskih jagoda sa svojih polica nakon otkrića igala u trgovini u Aucklandu. 

Voće podrijetlom iz Zapadne Australije prodavano je prošlog tjedna u svim prodavaonicama tog lanca na Novom Zelandu, a zabilježen je samo jedan incident. 

STOTINE AUSTRALACA U ŠOKU Nisu samo jagode: Kupac našao iglu i u mangu, traže se krivci

"Shvaćamo vrlo ozbiljno sigurnost hrane", izjavio je glasnogovornik tvrtke u priopćenju. "Kupci mogu vratiti u dućan sve jagode marke Choice koje imaju kako bi bili mirni, a novac će im biti vraćen u cijelosti". 

Lanac je također savjetovao potrošačima da prerežu jagode ostalih australskih marki prije nego ih jedu. 

U Australiji je policija zabilježila stotinjak incidenata koji uključuju pribadače ili igle u voću, nakon prvih slučajeva u državi Queensland, na sjeveroistoku zemlje. 

"VOĆNI TERORIZAM" Dječak priznao: 'Stavljao sam igle u jagode, ali to je bila šala'

Woolworths Australia, tvrtka majka Countdowna, povukla je igle sa svojih polica zbog psihoze, a i iz "predostrožnosti". 

Vlada australskog premijera Scotta Morrisona uspjela je u četvrtak da parlament postroži zakon te je sabotaža hranom podložna kazni od 15 godina zatvora.

Komentari (5)
  • Možda je to nova isilova metoda

    23. 9. 2018,   11:58
  • Mislim da vlasnik tvrtke nije platio berače jagoda i ovo je njihova osveta a na žalost kao i uvijek u povijesti nevini nastradaju

    23. 9. 2018,   11:44
  • Ko zna sa čim ih pune

    23. 9. 2018,   13:59