Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jaka bura, poledica i snijeg otežavaju promet diljem zemlje

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče je prometna nesreća između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat

Zbog jakog vjetra za sav promet zatvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), Jadranska magistrala DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

NEZGODA KOD OBROVCA Bura bacila prikolicu s ceste: Kamion su spašavali dizalicom

Snijeg otežava vožnju u Lici. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

NA MAGISTRALI I A1 Vozači, oprez: Ceste zatvorene zbog jakog vjetra na Jadranu

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče je prometna nesreća između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac je prometna nesreća poslije čvora Okučani u smjeru Bregane.

U prekidu su katamaranske linije: Pula - Zadar, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj, znaš da želiš!