Obavijesti

News

Komentari 44

Jako jugo: Sa stare zgrade na prolaznika pala kamena ploča

Jako jugo: Sa stare zgrade na prolaznika pala kamena ploča
8

Pod naletom vjetra sa zgrade u Šibeniku na 39-godišnjaka je pala kamena ploča. Muškarca je odvezla Hitna pomoć, a u međuvremenu je sa zgrade palo još ploča

VIDEO

Visoki postotak vlage u zraku i jako jugo u kombinaciji s loše održavanim pročeljem zgrade u Šibeniku su prouzročili nesreću u kojoj je ozlijeđen 39-godišnji Zadranin.

- Na Obali hrvatske mornarice oko 10.35 sati na 39-godišnjeg prolaznika je pao komad betona ili kamena s pročelja zgrade. Muškarac s područja Zadra zadobio je lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su upućeni na očevid i nakon što budu utvređene okolnosti događaja odlučit ćemo o daljnjim mjerama i postupanju - rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Očevici kažu da je muškarac stajao na pločniku kraj ulaza u zgradu, kad je na njega pala kamena ploča. Malo je nedostajalo da posljedice nesreće budu puno teže - nekoliko kilograma teška kamena ploča pala mu je na rame.

- Stalno je ponavljao da mu nije ništa, ali svejedno su ga stavili u kola hitne pomoći i odveli ga - rekla nam svjedokinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije prvi put da sa stare zgrade padaju ploče

Susjedi kažu da ovo nije prvi put da ploče padaju s ovog pročelja. Zgrada je stara više od sto godina i treba joj temeljita rekonstrukcija. Njome upravlja šibenska tvrtka Biro stan - Upravljanje.

- U posljednjih godinu dana pet puta smo angažirali HGSS i alpiniste koji su skidali ploče i odvajali ostale djelove koji su izgledali da bi mogli pasti. Pokušali su skinuti i ovu ploču koja je ozlijedila prolaznika, ali ona se zaglavila i nije se htjela odvojiti ni pod udarcima čekića. Dotrajalost, kiša, velika vlaga i današnje jako jugo učinili su svoje. Srećom, posljedice nisu još i teže. Pokušavamo već dugo sa suvlasnicima zgrade dogovoriti temeljitu rekonstrukciju pročelja. I Grad Šibenik je spreman sudjelovati, ali iznos pričuve koji suvlasnici izdvajaju za održavanje nije dovoljna za ozbiljniji zahvat. Nedavno smo im zbog toga naložili da povećaju iznos koji plaćaju - rekla nam je službenica Biro stana.

Tvrtka, međutim, ima problema i s naplatom redovitog iznosa stanarske pričuve, pa neće biti lako prisiliti suvlasnike da se slože o povećanju iznosa i podizanju kredita za rekonstrukciju. Nakon ploče koja je ozlijedila prolaznika palo ih je još nekoliko. Komunalno redarstvo Grada Šibenika zbog toga je stavilo upozorenja i prostor ogradilo trakom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora