Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jakovčić: Neću se kandidirati na sljedećim EU izborima

None Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Uvjeren sam se da će IDS naći najboljeg kandidata koji će nastaviti ovaj izuzetno važan posao, s istom predanošću i istim uspjehom s kojim sam ga ja radio, stoji u Jakovčićevom dopisu

Nekadašnji istarski župan i IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić,  objavio je u petak, da se zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, a povezanim s njegovom ulogom u zbivanjima oko Uljanika, neće kandidirati na predstojećim europskim izborima, prenosi HINA.

"Iako su sve optužbe na moj račun potpuno besmislene, stvorena je ružna atmosfera koja može samo štetiti IDS-u. Iz tih razloga, neću se kandidirati na predstojećim europskim izborima", izjavio je Jakovčiću u priopćenju.
Kazao je kako "zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, iako nedvojbeno orkestriranim, ne želi nikako biti na teret IDS-u, najuspješnijoj regionalnoj stranci u cijeloj Europi, kojoj je posvetio velik dio svog života".

"Uvjeren sam se da će IDS naći najboljeg kandidata koji će nastaviti ovaj izuzetno važan posao, s istom predanošću i istim uspjehom s kojim sam ga ja radio", stoji u dopisu.
Jakovčić podsjeća da je u prosincu prošle godine obavijestio glavnog tajnika IDS-a i predsjednika Savjeta IDS-a kako nema ambiciju ponoviti mandat u Europskom parlamentu. "Riječ je o dužnosti koja, ako se uzorno obavlja, zahtjeva nevjerojatnu količinu energije. S druge strane, smatram da sam postigao u ovom mandatu puno više nego što sam na početku očekivao", kaže Jakovčić.

Međutim, i ističe da je predsjedništvo IDS-a smatralo da je on sam "kao najproduktivniji zastupnik od njih 751, koji je u EP-u uspio realizirati brojne inicijative i odnijeti nekoliko važnih pobjeda, snažan i idealan kandidat za još jedan mandat u Europskom parlamentu".

"Prihvatio sam odgovornost prema svojoj stranci te bio spreman na moguću kandidaturu", rekao je Jakovčić.

Stranka Pametno jutros je priopćila da zbog neslaganja oko Uljanika izlaze iz Amsterdamske koalicije koju su činili s GLAS-om i IDS-om. Neprihvatljivo im je to što je, kažu, IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić, primao novac od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravni sukob interesa.

Komentari (26)
  • Ovaj čovjek je obični profiter

    31. 8. 2018,   19:15
  • Čudime zakaj ministar policije spava dok kajin sve istinito piše kaj se dešava u ISTRI.

    31. 8. 2018,   19:10
  • Kriminal bez 'presedana u RH ne čudi nikoga jer DORH ,policija , tajne službe i vlada su na većinu stvari ili zatvorili oči ili su direktno pojedinci imali korist od propasti Hrvatske privrede !

    31. 8. 2018,   19:17