Obavijesti

News

Komentari 140

Prekinuo godišnji: Linić je ipak došao na sastanak sa seljacima

Prekinuo godišnji: Linić je ipak došao na sastanak sa seljacima
1

Ako se ne ispune njihovi zahtjevi seljaci nastavljaju s prosvjedima te namjeravaju blokirati granice. No, ministar najavljuje kako neće biti dodatnih isplata poticaja

VIDEO

Seljaci već peti dan prosvjeduju na slavonskim cestama. Zahtijevaju isplate ostatka državnih potpora, 30 lipa višu otkupnu cijenu pšenice, te sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom financija Slavkom Linićem. 

Ne namjeravaju povući traktore s cesta dok se ne ispune svi uvjeti.

U ponedjeljak je u Ministarstvu poljoprivrede počeo sastanak predstavnika ministarstva s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), udrugom poljoprivrednika i otkupljivača pšenice o mogućim modelima olakšica i mjerama za pomoć poljoprivrednim proizvođačima. Nakon tog sastanka, u podne slijedi sastanak s ministrom Tihomirom Jakovinom iako seljaci pregovarati žele samo s premijerom  i ministrom financija Slavkom Linićem. 

Neslužbeno se doznaje kako je Linić ipak došao, te je u zgradu Ministarstva ušao nešto iza 11 sati. Međutim, premijera Milanovića nitko nije vidio niti se uopće ima saznanja o njegovom dolasku.

Upitan hoće li seljaci sudjelovati na sastanku s ministrom Tihomirom Jakovinom ako na njemu ne budu premijer Zoran Milanović i ministar Slavko Linić, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac rekao je da će se u slučaju njihova izostanka odmah sastati stožer poljoprivrednih udruga i donijeti odluku o "totalnoj blokadi Hrvatske".

No, ministar Tihomir Jakovina je za Jutarnji rekao  da premijer neće prisustvovati sastanku jer za to nema potrebe. Također, Jakovina odlučno tvrdi kako dodatnih isplata iz proračuna neće biti. 

'Neće mi s ceste određivati tko će biti na sastanku' 

- Neću dozvoliti da mi s ceste određuju tko će biti na sastanku. Ako im se ne sviđa pregovarački tim, na sastanku ne moraju ni biti - rekao je ministar Jakovina.

U slučaju da se njihovi uvjeti ne ispune seljaci najavljuju veće prosvjede i blokadu autocesta i graničnih prijelaza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa