Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jambrušić: 'Ja nemam veze s napadom na ministra Tolušića'

None Foto: PiXSELL

Jambrušić tvrdi  da nije neopravdano primao poticaje za tvrtke koje su u vlasništvu njegovih partnera i njega te da tvrdnje koje ministar Tolušić iznosi protiv njega nisu istinite

I dalje se ne zna tko je banda koju je ministar Tomislav Tolušić optužio da stoji iza njegovih fotomontaža. Poduzetnik Claude Jambrušić, za kojeg su neki mediji objavili da je ministar mislio na njega, odbacuje sve optužbe.

- Nemam nikakve veze s nastankom i distribucijom kako to nazivate tzv. fotomontaže ministra Tolušića - izjavio je Jambrušić. 

U pisanom odgovoru za N1 televiziju, Jambrušić tvrdi  da nije neopravdano primao poticaje za tvrtke koje su u vlasništvu njegovih partnera i njega te da tvrdnje koje ministar Tolušić i ostali sudionici administrativne odmazde usmjerene protiv njega iznose u medije i nisu istinite.

'Nisam prijavio Tolušića, ali jesam Đakića'

Također, piše da nije optužio ni prijavio ministra Tolušića za primanje mita, ali jest njegovog političkog mentora i prijatelja gospodina Đakića koji je tražio mito u iznosu od milijun i pol kuna za dovršetak hotela u Pitomači. Potvrđuje i da se bivši ministar unutarnjih poslova iz Mosta zauzeo za njega.

'NEMAM VEZE S FOTOMONTAŽOM' Tolušićev najžešći sukob: On je ministra čak i optužio za mito

- S Vlahom Orepićem sam u prijateljskoj vezi. Istina je da je Vlaho Orepić uputio poziv ministru Tolušiću u najboljoj namjeri da pomogne obojici u rješavanju nastale situacije o kojoj sam putem otvorenih pisama obavijestio Vladu RH i Premijera Andreja Plenkovića - rekao je Jambrušić.

'Nisu me zvali ni DORH, USKOK, ni policija'

Jambrušić kaže i da ne zna je li Orepić u to doba bio ministar ili saborski zastupnik. On sam potvrđuje intervenciju, kaže da su priča o tome i aferi lažnih fotografija dvije odvojene stvari koje se žele dovesti u isti kontekst te da je samo radio svoj posao.

Jambrušić je rekao i da ga u zadnjih dva tjedna iz USKOK-a, DORH-a ili policije nitko nije zvao, ali tvrdi da je poslijepodne dodatno provjeravan.

TOLUŠIĆ I SPORNI LIČKI PAŠNJACI Snimke su lažnjak: Afera izbila zbog 27 milijuna kn poticaja?!

- Trenutačno sam na službenom putu i prilikom izlaska iz Hrvatske danas u 14.10 sati morao sam predočiti dokumentaciju kojom dokazujem svrhu mog službenog puta i točnu lokaciju gdje ću se nalaziti narednih par dana - rekao je Jambrušić za N1. 

Dodao je i da se nitko ne mora brinuti hoće li se vratiti sa svojeg službenog puta, i napomenuo da u Hrvatsku stiže u noći u četvrtak ili najkasnije u zoru u petak.

Osveta za rezanje poticaja?

Podsjetimo, nakon skandala s kompromitirajućim fotomontažama ministra Tolušića, krenule su spekulacije o tome tko je htio smjestiti ministru. Tjednik Nacional je tako u utorak objavio preliminarnu nezavisnu analizu slovenskog forenzičkog instituta IFIT koji je zaključio da su fotografije na kojima je Tolušić falsifikat.

Zagreb: Sabor aktualnim prijepodnevnom počeo 11. sjednicu PLENKOVIĆ: "Čvrsto stojimo u obrani integriteta ministra Tolušića"

Osim toga, objavili su i informaciju da je istraga o tome tko je plasirao sporne fotografije u javnost fokusirana upravo na Jambrušića i ljude oko njega. Prije toga, nedjeljni Večernji list je objavio izjave sugovornika bliskih Tomislavu Tolušiću koji, iako ne spominju imena, nedvosmisleno upućuju baš na Jambrušića i ljude oko njega. Uz to što se navode lički pašnjaci kao sporni za rezanje poticaja, navodi se i da su neki 'pokajnici' upozorili Tolušića da mu spremaju objavu fotografija. Također se navodi i da je jedan bivši ministar koji je bio u Vladi s Tolušićem, a danas je saborski zastupnik, zvao i tražio Tolušića 'da olabavi prema ekipi kojoj je odsjekao poticaje'.

Komentari (19)
  • Fotomontaža koja to nije ....

    29. 1. 2019,   21:01
  • Kako se ministar hvalio da će banda odmah iza rešetaka onda je za sve sam odgovoran,identificirati ,locirati ,transferirati i na mjesto pospremiti ,ministre nemoj zakazati, o tebi i tvojima se radi.

    29. 1. 2019,   20:26
  • 'špic - papak , nemaš veze , ali je sve prikriveno kroz zadruge 2014' na koje ti prijatelj , bivši oficir gubi nadzor , a prića se da mu kao frend usput 'trošiš robu '' !!

    29. 1. 2019,   20:24