Obavijesti

News

Komentari 19

Claude Jambrošić tvrdi da nema veze s montiranim fotografijama tomislava tolušića

Jambrušić: 'Ja nemam veze s napadom na ministra Tolušića'
1

Jambrušić tvrdi  da nije neopravdano primao poticaje za tvrtke koje su u vlasništvu njegovih partnera i njega te da tvrdnje koje ministar Tolušić iznosi protiv njega nisu istinite

VIDEO

I dalje se ne zna tko je banda koju je ministar Tomislav Tolušić optužio da stoji iza njegovih fotomontaža. Poduzetnik Claude Jambrušić, za kojeg su neki mediji objavili da je ministar mislio na njega, odbacuje sve optužbe.

- Nemam nikakve veze s nastankom i distribucijom kako to nazivate tzv. fotomontaže ministra Tolušića - izjavio je Jambrušić. 

U pisanom odgovoru za N1 televiziju, Jambrušić tvrdi  da nije neopravdano primao poticaje za tvrtke koje su u vlasništvu njegovih partnera i njega te da tvrdnje koje ministar Tolušić i ostali sudionici administrativne odmazde usmjerene protiv njega iznose u medije i nisu istinite.

'Nisam prijavio Tolušića, ali jesam Đakića'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, piše da nije optužio ni prijavio ministra Tolušića za primanje mita, ali jest njegovog političkog mentora i prijatelja gospodina Đakića koji je tražio mito u iznosu od milijun i pol kuna za dovršetak hotela u Pitomači. Potvrđuje i da se bivši ministar unutarnjih poslova iz Mosta zauzeo za njega.

Tolušićev najžešći sukob: On je ministra čak i optužio za mito
Tolušićev najžešći sukob: On je ministra čak i optužio za mito

- S Vlahom Orepićem sam u prijateljskoj vezi. Istina je da je Vlaho Orepić uputio poziv ministru Tolušiću u najboljoj namjeri da pomogne obojici u rješavanju nastale situacije o kojoj sam putem otvorenih pisama obavijestio Vladu RH i Premijera Andreja Plenkovića - rekao je Jambrušić.

'Nisu me zvali ni DORH, USKOK, ni policija'

Jambrušić kaže i da ne zna je li Orepić u to doba bio ministar ili saborski zastupnik. On sam potvrđuje intervenciju, kaže da su priča o tome i aferi lažnih fotografija dvije odvojene stvari koje se žele dovesti u isti kontekst te da je samo radio svoj posao.

Jambrušić je rekao i da ga u zadnjih dva tjedna iz USKOK-a, DORH-a ili policije nitko nije zvao, ali tvrdi da je poslijepodne dodatno provjeravan.

Snimke su lažnjak: Afera izbila zbog 27 milijuna kn poticaja?!
Snimke su lažnjak: Afera izbila zbog 27 milijuna kn poticaja?!

- Trenutačno sam na službenom putu i prilikom izlaska iz Hrvatske danas u 14.10 sati morao sam predočiti dokumentaciju kojom dokazujem svrhu mog službenog puta i točnu lokaciju gdje ću se nalaziti narednih par dana - rekao je Jambrušić za N1. 

Dodao je i da se nitko ne mora brinuti hoće li se vratiti sa svojeg službenog puta, i napomenuo da u Hrvatsku stiže u noći u četvrtak ili najkasnije u zoru u petak.

Osveta za rezanje poticaja?

Podsjetimo, nakon skandala s kompromitirajućim fotomontažama ministra Tolušića, krenule su spekulacije o tome tko je htio smjestiti ministru. Tjednik Nacional je tako u utorak objavio preliminarnu nezavisnu analizu slovenskog forenzičkog instituta IFIT koji je zaključio da su fotografije na kojima je Tolušić falsifikat.

"Čvrsto stojimo u obrani integriteta ministra Tolušića"
"Čvrsto stojimo u obrani integriteta ministra Tolušića"

Osim toga, objavili su i informaciju da je istraga o tome tko je plasirao sporne fotografije u javnost fokusirana upravo na Jambrušića i ljude oko njega. Prije toga, nedjeljni Večernji list je objavio izjave sugovornika bliskih Tomislavu Tolušiću koji, iako ne spominju imena, nedvosmisleno upućuju baš na Jambrušića i ljude oko njega. Uz to što se navode lički pašnjaci kao sporni za rezanje poticaja, navodi se i da su neki 'pokajnici' upozorili Tolušića da mu spremaju objavu fotografija. Također se navodi i da je jedan bivši ministar koji je bio u Vladi s Tolušićem, a danas je saborski zastupnik, zvao i tražio Tolušića 'da olabavi prema ekipi kojoj je odsjekao poticaje'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.