Obavijesti

News

Komentari 25

James Maras Bond vs. Lord Buckethead na EU izborima

James Maras Bond vs. Lord Buckethead na EU izborima
4

Gordan Maras, koji na SDP-ovoj listi za EU izbore nosi broj 7 pa si je zato prišio imidž Jamesa Bonda, tajnog agenta 007, dobio je opasnog protivnika u engleskom Lordu Bucketheadu, kandidatu u Velikoj Britaniji

VIDEO

U hrvatskim relacijama, Gordan Maras je dosad imao najzapaženiju EU kampanju. U nekoliko svađa oko računala na kojemu je u Saboru imao istaknut slogan “Biraj Marasa”, cijeloj je Hrvatskoj stavio do znanja kako je baš on čovjek kojeg treba poslati u Bruxelles.

Bond s Iblerova trga 

Njegovi protivnici u SDP-u inače tvrde da bi se ovaj dinamični SDP-ovac kandidirao i za Papu, samo kad bi netko raspisao natječaj. Zasad takva vijest iz Vatikana još nije stigla pa će “hrvatski bog Maras” jurišati na briselsku fotelju, a ne Svetu stolicu. Marasova je kampanja zasjenjena ponovnim pojavljivanjem oklopljenog engleskog viteza, satiričnog lika koji se predstavlja kao Lord Buckethead.

Maras, naš, a europski 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nekoliko izbornih ciklusa od Thatcherice dosad, tukao se s konzervativcima, a sad se kandidira kako bi se suprotstavio Nigelu Farageu, skeptičnom gnomu koji je dao lavovski doprinos izlasku Britanije iz EU. Lord ovaj put predlaže održavanje referenduma o drugom referendumu za ostanak Britanije u EU, ukidanje svih lordova osim njega itd. Kako je u Ukrajini komičar postao predsjednik, i Lord ima ozbiljne šanse. Uostalom, Intergalaktički Lord, kako se naziva, već ima više od 150.000 tisuća pratitelja, a skupio je i golemi iznos za kampanju.

U nedostatku novca, medijskog prostora i politički zapaljivih tema - EU izbori su jedna od najdosadnijih stvari koje čovjek može proživjeti u ovozemaljskoj egzistenciji - kandidati nastoje smisliti što originalnije metode predstavljanja.

Mima Simić, kandidatkinja Možemo!, biciklom će nastojati obići Lijepu Našu i predstaviti svoj program svima koji je budu htjeli poslušati.

- U ponedjeljak krećem na petotjedno bicikliranje domovinom iz Slavonije i namjeravam proći barem 2500 kilometara hrvatskih puteva, gradova, sela, domova kulture i birtija (samo na kavu, ne pijem dok vozim) - napisala je na ‘fejsu’.

Slavonski Brod: Kandidatkinja koalicije Zelene ljevice u kampanju je krenula biciklom

Matija Posavec, HNS, pohvalio se rezultatima štednje, proizvodnje i obrazovanja, čemu se u Međimurskoj županiji posvećuje mnogo pažnje. On je prije šest godina zatekao županiju u debelome minusu (više od 30 milijuna kuna), a sad “pliva” u plusu. Odmah je krenuo s radikalnim mjerama štednje.

Ruža se bavila sitnim ribama 

Smanjio je broj upravnih odjela u županiji, broj pročelnika smanjio s devet na pet, smanjio broj zaposlenih pa je tako ušteđeni novac preusmjerio u škole, a nije škrtario ni na reklamama - danas izviruje iz svake paštete. Te nije ničija figura, te je smanjio plaće političarima, te povećao izvoz... Uglavnom, ide mu.

Dr. Dejan Jović, bivši savjetnik Ive Josipovića, Kolinde Grabar Kitarović i Miomira Žužula, ide na Pupovčevoj listi i smatra da bi u Hrvatskoj trebalo biti “cool” izabrati Srbina u EU parlament. Doktorirao je u Londonu, predavao u Škotskoj godinama, ali se odlučio vratiti u Hrvatsku. Biljana Borzan se proslavila borbom za jednake želuce Europljana - šifra “bolja Nutella svima, a ne samo njima” (zapadnoj Europi), dok se Ruža Tomašić bavila sitnim ribama.

Ruža se žrtvuje za Hrvatsku tako što se bori za veće kvote izlova sitne ribe u Jadranu. Kad su je jednom Englezi napali, sve im je skresala u brk.

- Kad mi je jedan počeo držati lekciju: ‘Oni su Englezi, mi smo mala Hrvatska’, nisam odšutjela. Rekla sam mu: ‘Mi smo jeli iz tanjura s noževima, vilicama i žlicama dok ste vi još jeli prstima s onim drvenih pladnjeva. Bili ste toliko prljavi jer se niste kupali pa su se vaše žene udavale za Vikinge jer su i oni bili čistiji od vas’. Nakon toga sam dobila deset puta veći respekt od njih - rekla je Ruža, koja tvrdi da 8000 eura bruto plaće nije ništa naspram napora koje europarlamentarci ulažu na poslu i putu.

Plenkijev govor kojeg svi razumiju 

U minulom sazivu EU parlamenta Hrvati su imali samo nekoliko pamtljivih trenutaka. Andrej Plenković je govorio na pet jezika i taj je govor - usmjeren vrhu Europske komisije i dnu njegove stranke - trebao pokazati kako je Plenki nadaren i sposoban.

Biljana Borzan se tukla za jednaku kvalitetu proizvoda na istoku i zapadu - stihovi “Budi se istok i zapad” nekad su u njezinoj stranci bili na svim ustima - a ostao je upamćen i istup Tonina Picule, koji je rekao da bi iz Bruxellesa vodio SDP. I to je otprilike to.

Slovenska ljevica pak dobila je europsku zvijezdu - njihova parlamentarna zastupnica Violeta Tomić, voditeljica kviza “Najslabija karika”, rođena u Bosni i Hercegovini, najavila je žestoku kampanju protiv neoliberalizma, a za socijalističke vrijednosti, protiv NATO-a i kapitalista.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.