Obavijesti

News

Komentari 59

Jandroković, Brkić i Anušić su i prije rezultata 'priznali' poraz

Jandroković, Brkić i Anušić su i prije rezultata 'priznali' poraz
1

Jednostavno stvari idu kako idu i ako ova razlika u glasovima bude zaživjela, onda je to jedna ozbiljna razlika između dva kandidata gdje je jedan dobio puno više glasova, rekao je Anušić

VIDEO

Šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović Ivan Anušić izjavio je, nakon objave izlazne ankete, kako je razlika od 6,5 posto između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović dosta velika te će je biti teško stići.

UKLJUČI SE U PRIJENOS UŽIVO:

Anušić kaže i kako je očito da su glasači Miroslava Škore ostali kod kuće i nisu željeli glasati ili su davali možda glas i za Milanovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Osijek: Predssjednica na potpisivanju ugovora u prostorijama Županije

- Na istoku Hrvatske imali smo šaroliku situaciju. Neke županije su ostale jako iza, neke su uspjele dostići prosjek kakav je bio u ostatku Hrvatske, ali izlaznost je mala i zato jer veliki dio ljudi više ne živi u Slavoniji. Njih tamo više nema a još uvijek su tamo prijavljeni - rekao je.

Što se tiče glasovanja dijaspore i velike mobilizacije birača HDZ-a, Anušić je rekao kako su očekivali da će dijaspora izaći na izbore u velikom broju i glasovati za Kolindu Grabar Kitarović.

- Naša projekcija je da će u BiH i iseljeništvu na birališta izaći maksimalno 45.000 - 50.000 birača. Od toga očekujemo da će većina podržati Kolindu Grabar Kitarović, ali mislim da broj od oko 40.000 birača može poništiti trend iz izborne ankete, ali hoće li ga u potpunosti poništiti to treba vidjeti dok dođu prvi neslužbeni rezultati - kazao je Anušić.

Sve je jasno: Zoran Milanović peti je predsjednik Hrvatske!
Sve je jasno: Zoran Milanović peti je predsjednik Hrvatske!

Osvrnuo se i na kampanju te rekao kako su se događale i neke stvari na koje se nije moglo utjecati. 

- Na neke stvari koje su se događale u kampanji, u šest-sedam mjeseci koliko sam izravno i neizravno bio involviran, nije se moglo utjecati, neke su se stvari događale same od sebe, na neke okolnosti i situacije se nije  moglo utjecati - rekao je Anušić.

Da se možemo vratiti godinu dana unatrag, rekao je Anušić, sigurno bi neke stvari mijenjali, ali ne treba biti pesimist. Jednostavno stvari idu kako idu i ako ova razlika u glasovima bude zaživjela, onda je to jedna ozbiljna razlika između dva kandidata gdje je jedan dobio puno više glasova, dodao je.

Zoki: Idem proslaviti i spavati; Supruga: Očekujem promjene!
Zoki: Idem proslaviti i spavati; Supruga: Očekujem promjene!

Pričekajmo dijasporu

Milijan Brkić čestitao je Milanoviću na jako dobrom rezultatu.

hdz11_mat_101114

- Ja uvijek kažem sačekajmo završni rezultat, da se pribroje rezultati dijaspore i Bosne i Hercegovine - poručio je Brkić u izjavi za Novu TV, koji dodaje da je uvijek optimist.

Rekao je da je u kampanji dao svoj maksimum i da se priključio na poziv stranke, odnosno kandidatkinje.

- Crni labudi su iza nas. Nemojmo tražiti razloge za neuspjeh u drugima, uvijek je problem u nama samima - rekao je Brkić.

Pustoš u Kolindinom stožeru: Ostale naljepnice i zastave...
Pustoš u Kolindinom stožeru: Ostale naljepnice i zastave...

To nije HDZ

Gordan Jandroković je za RTL rekao da je ovo razlika koja se teško može dostići.

Zagreb: Gordan Jandoković izašao na predsjedničke izbore

- Razlika je prevelika, nije realno razmišljati o tome da se rezultat može preokrenuti - poručio je Jandroković i dodao: 

- Razlog poraza? Očito je da smo vodili pogrešnu politiku u drugom krugu, otišli smo previše desno. To nije HDZ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda