Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jandroković: 'Drago mi je što slavimo vašu dobrotu i žrtvu'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu "Ponos Hrvatske". U ime svih zastupnika iskazao im je duboko poštovanje zbog onoga što su učinili.

- Pokazali ste ljudskost, plemenitost i dobrotu. Pokazali ste brigu i spremnost žrtvovati se za drugoga. Nema većih vrlina i veće stvari za čovjeka nego kad se žrtvuje i živi za drugoga te kad smisao postojanja nađe u ljubavi i pomaganju - rekao je Gordan Jandroković dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nastavio je kako ih upravo to što su učinili razlikuje. 
- Drago mi je da slavimo vašu dobrotu, jer općenito u našem javnom prostoru dominiraju druge teme, ono što je negativno, loše, banalno, glamurozno , materijalno, a zaboravljaju se prave vrijednosti i vrline. Danas je dan kada se svi zajedno poklanjamo vama koji ste to zaslužili - poručio je Jandroković. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vašim životima, ističe, šaljete poruku sunarodnjacima u cijeloj zemlji da se može drugačije i bolje, te da se isplati pronaći smisao u pomaganju drugome i žrtvovanju za druge-
- Što reći čovjeku koji je riskirao vlastiti život da bi spasio druge ili onome tko svoj život posvećuje brizi za djecu ili bolesne. Teško je tu pronaći riječi za iskazati vam poštovanje - zaključio je predsjednik Sabora čestitajući dobitnicima nagrade na svemu što su učinili.   

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Komentari (7)
  • Respekt i veliko hvala svim dobitnicima i onima koji se možda nisu našli tu ovog puta a spasili su nekoga ili nekome pomogli.

    31. 1. 2019,   15:11
  • Vjerujem da bi svima bilo drago da to mogu reći za tebe.

    1. 2. 2019,   11:20
  • tako dobro i tako lijepo ---ali njonjo sve ukenka

    31. 1. 2019,   14:16