Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jandroković: Hrvatskoj u travnju pozivnica za NATO

None Foto: Reuters

Jandroković je nakon konferencije u Muenchenu potvrdio da će Hrvatska ove godine povećati broj svojih vojnika u Afganistanu s 200 na 300

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković u Muenchenu je sudjelovao u raspravi o budućnosti Afganistana.  
Osim što je podjetio na aktivnu ulogu RH u osiguranju mira i stabilnosti u Afganistanu, Jandroković je nakon sastanka potvrdio da će Hrvatska ove godine povećati broj svojih vojnika u Afganistanu s 200 na 300. Osim toga, naglasio je kako je zadovoljan stvarima koje su potignute na konferenciji, a posebno što se uspio sastati s Dimitrijom Rupelom.
Ishodom konferencije zadovoljan je i ministar obrane Branko Vukelić, koji zajedno s Jandrokovićem očekuje kako će Hrvatska uskoro postati punopravna članica Sjevernoatlantskog saveza.

Komentari (6)
  • Tako je Jandrokoviću, stabilnost i interesi Hrvatske se brane u Avganistanu. Mogao bi i ti skoknuti do tamo tek da vidiš kako im je.

    10. 2. 2008,   16:27
  • Koje budale. Slanje vlastitih ljudi u tuđi rat, u ime terorista amerikanaca. Koje uvlačenje, a u interesu ničega odnosno članstva u NATO-u.

    10. 2. 2008,   19:45
  • koje je ovo sranje, tc, tc, tc...prodajete za tuđe interese ovo malo raja u evropi, pička li vam materina vaša od mene na današnji dan...koju ćemo mi pičku materinu na bilo kojoj strani? na kojoj je strani švicarska? umjesto da raspletemo boljikavu žicu prema tom beskrupuloznom kapitalu i govnarijama, lažnim anglosaksonskim vrijednostima, mi se na pragu totalnog, beskompromisnog rata zapadne i istočne hemisfere za plin i naftu svrstavamo na jednu stranu...tko hoće, nek dođe i ponaša se po našim zakonima. tko neće: raus! mater vam jebem natovsku i europskounijsku

    10. 2. 2008,   21:09