Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Jandroković je na klubu HDZ-a 15 minuta prao Đakića i Culeja'

Nakon kluba moglo se čuti da se Đakić "posuo katranom i perjem", a Culej iz zadnje klupe "mumljao sebi u bradu". Vjerojatno je atmosfera na sjednici Kluba HDZ-a na kraju dovela do povlačenja amandmana.

Dva sata nakon što je na sjednici Kluba HDZ-a dogovoreno da će se, nakon što dobije odbijenicu Vlade, Odbor za ratne veterane povući amandman kojim se traži da se s liste praznika izbaci Dan antifašističke borbe te da on postane spomendan, uslijedio je preokret. Odbor za ratne veterane, kojeg vodi Josip Đakić (HDZ), povukao je amandmane. Ovakvom manevru Odbora prethodila je telefonska sjednica, a u zaključku, koji je stigao na saborske klupe stoji da je amandman povučen jednoglasno i to sa sedam glasova za.

Patrik Macek/PIXSELL KAKAV MANEVAR Odbor sam povukao amandman za Dan antifašističke borbe...

Kako se moglo čuti nakon sjednice Kluba HDZ-a na predsjednik Sabora Gordan Jandroković je 15 minuta "prao" Đakića i Stevu Culeja zbog spomenutog amandmana. Priča se da su se obojica nakon toga povukla. Dok se Đakić "posuo katranom i perjem", Culej je iz zadnje klupe "mumljao sebi u bradu". Vjerojatno je atmosfera na sjednici Kluba HDZ-a na kraju dovela do spomenutog raspleta odnosno odustajanja od spomenutog amandmana.

Jandroković je, kako se moglo čuti, objašnjavao dvojcu da je 22. lipanj dio Tuđmanove doktrine. Priča se i kako se na sjednici kluba za riječ javio Davor Ivo Stier te da je on stava da se ne bi trebalo ići u velike izmjene blagdana odnosno da treba ostati samo na tome da se Dan državnosti ubuduće obilježava 30. svibnja. To je, kažu nam, izazvalo, šokiralo  okupljene u Maloj vijećnici, jer Vlada izmjenama zakona predlaže da 18. studenog bude Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

PLENKI PROTIV ĐAKIĆA 'Tuđman je odredio taj datum i ja ga sigurno neću promijeniti'

Za sada još nije poznato kojih je to sedmero od 12 članova Odbora za ratne veterane telefonski kontaktirao Josip Đakić. Stevo Culej (HDZ) kazao je da ne zna što se dogodilo s amandmanom i da je iz medija vidio kako su amandmani odbačeni. Na pitanje je li ga telefonski kontaktirao predsjednik Odbora kako bi se očitovao o povlačenju amandmana, odgovorio je da se nije izjasnio i da se neće izjasniti te da je to njegov stav. Nije htio jasno odgovoriti je li ga Đakić nazvao, tek je rekao: 

- To ću zadržati za sebe jesam li s kim i što sam pričao, ali ja ostajem kod svog - poručio je Culej. 

Komentari (150)
  • mislila sam da je ova tema s praznicima i blagdanima zavrsena, ima mjesec dana da je izasao novi kalendar, sta se tada nisu javili?

    8. 11. 2019,   16:01
  • Mjesec dana slušamo o ovome, zna se koji su bili blagdani, nije potrebno raditi podjele zbog ovakvih tema

    8. 11. 2019,   16:03
  • po ko zna koji put ovaj jandrokovic se pokazuje glasom razuma, mislim da ova dvojica samo provociraju

    8. 11. 2019,   16:00