Obavijesti

News

Komentari 129

Jandroković najavio dramu: Na sjednici o Kolindinom porazu

Jandroković najavio dramu: Na sjednici o Kolindinom porazu
1

Proanalizirat ćemo što je bilo ključno da ne dobijemo ove izbore, no o tome ću prvo govoriti na sjednici Predsjedništva, a onda javno - rekao je Jandroković novinarima nakon kratke sjednice saborskog Predsjedništva

VIDEO

Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković potvrdio je u utorak da će Predsjedništvo HDZ-a popodne na sjednici analizirati razloge zašto nisu dobili predsjedničke izbore te ocijenio kako ta sjednica "neće biti mirna kao sjednica Predsjedništva Sabora".

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Prva Zoranova izjava 00:57

- Proanalizirat ćemo što je bilo ključno da ne dobijemo ove izbore, no o tome ću prvo govoriti na sjednici Predsjedništva, a onda javno - rekao je Jandroković novinarima nakon kratke sjednice saborskog Predsjedništva na kojoj nije bilo disonantnih tonova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HDZ-ovo Predsjedništvo neće biti mirno kao Predsjedništvo Sabora

Sjednica HDZ-ova Predsjedništva neće biti mirna kao sjednica Predsjedništva Sabora, bit će, vjerojatno, puno više rasprave, ocijenio je.

Upitan hoće li u stranci biti sankcioniranja zbog neuključivanja ili krivog uključivanja u kampanju, odgovorio je kako će se danas o tome svakako raspravljati dodajući kako ne bi bilo korektno da prije same sjednice najavi što će se događati. 

Krivi su svi: Škoro, Kolinda, Bandić... Ali najviše Plenković
Krivi su svi: Škoro, Kolinda, Bandić... Ali najviše Plenković

- Očekujem da će biti različitih razmišljanja, čuli smo ih i tijekom kampanje i na sam dan objave rezultata, tako da u demokratskoj atmosferi očekujem da raspravimo sve što je važno za HDZ -  naglasio je Jandroković.

- Držim se one 'u pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi', dakle politika je kao sport - ne možeš uvijek pobijediti, ali nakon što ne pobijediš treba vrlo objektivno i iskreno proanalizirati koji su stvarni razlozi i nakon toga krenuti dalje. Pred nama je još puno posla -  istaknuo je.

Pojasnio je i svoju izjavu da je HDZ vodio pogrešnu politiku u drugom krugu, da se otišlo previše desno. "Smisao je moje izjave bio da je naša kampanja bila takva da je jako motivirala i birače našeg političkog suparnika", kaže Jandroković.

Kolinda Grabar-Kitarović održala govor i čestitala novoizabranom predsjedniku Milanoviću

Sabor će odraditi mandat do kraja

- Izborne kampanje imaju svoje tehnike, svoje zakonitosti, očito je da kampanja koju smo mi vodili jest motivirala naše birače, ali još više birače našeg političkog suparnika - objasnio je.

Poručio je kako se ne boji da se zbog unutarstranačkih ambicija u HDZ-u već kod opoziva ministrice Divjak u Saboru pojavi "određeni crni labud".

- Imam dojam da će Sabor odraditi svoj mandat do kraja - odgovorio je i dometnuo da su u HDZ-u spremni na sve moguće scenarije "ako će netko od koalicijskih partnera ili pojedinaca imati neke svoje ideje, neke svoje planove".

- Spremni smo i na izbore, međutim čini mi se da ipak postoji nekakvo razumijevanje među svim protagonistima politike u Hrvatskoj da treba odraditi predsjedanje Europskom unijom, a nakon toga tako i tako dolaze parlamentarni izbori. Ali, ne isključujem ni jedan scenarij - rekao je.

Hoće li Kolinda u diplomaciju? 'Pa, bila je predsjednica RH'
Hoće li Kolinda u diplomaciju? 'Pa, bila je predsjednica RH'

Nije izravno odgovorio na pitanje je li za HDZ bolje da parlamentari izboru budu prije unutarstranačkih. Postoji Statut HDZ-a, dužni smo držati ga se, a političke odluke će donositi nadležna stranačka tijela, kazao je.

Neće biti problema u suradnji s novim predsjednikom

Jandroković drži da neće biti problema u suradnji s novim predsjednikom države Zoranom Milanovićem, neovisno o teškim riječima u kampanji.

- Kampanja je jedno, a naša je obveza surađivati u skladu s Ustavom i zakonima. Tu nisu važni osobni odnosi, ovdje je važno odgovorno obnašanje dužnosti na koje smo izabrani, mislim da tu neće biti nikakvih problema - izjavio je.

Na pitanje čini li mu se da se Milanović proteklih godina promijenio uzvratio je kako će "o tome govoriti drugom prilikom".

Predsjednik Sabora potvrdio je da je informiran o povlačenju hrvatskih vojnika iz Iraka. On podržava tu odluku ali, dodao je, to je u nadležnosti drugih državnih tijela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.