Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jandroković o dolasku Vučića: 'Ne provincijalizirajte Sabor!'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnici trebaju raspravit prijedlog državnog proračuna, a najvažniji dokument države branit će premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić...

Proračun za iduću godinu ukupni prihodi planiraju se u iznosu od 145,1 milijardu kuna, a ukupni rashodi u iznosu od 147,3 milijarde kuna. Ukupni prihodi proračuna za iduću godinu su porast za 6,7 posto u odnosu na originalni plan, a u odnosu na rebalans za 5,4 posto. Ukupni rashodi veći su za pet posto odnosno za sedam milijardi kuna u odnosu na ovu godinu.

Na početku sjednice Mir Bulj (Most) tražio je stanku. Prvo je upozorio da su vladajući iselili Hrvatsku, jer nam stiže 5 posto BDP-a odnosno 168 milijardi kuna na ime doznaka iz inozemstva. 

- Da nije toga bili bi u recesiji, poručio je Bulj.

Osvrnuo se i na rentanje sabornice. Naveo je predložio zaključak prema kojem bi zastupnici odlučili o Predsjedništvu i Skupštini EPP-a u Saboru, gdje će, kaže biti stranka u kojoj je četnik Vučić i fašist Tajani. Kazao je i kako njegov zaključak još nije uvršten na dnevni red. 

- Nije istina da Predsjedništvo Sabora nije bilo upoznato sa sadržajem prijedloga. Kada spominjete eventualno dolazak Vučića, bismo li mi trebali istupiti iz UN-a jer je tamo Srbija, da li bismo trebali zbog dolaska jednog pridruženog člana ne organizirati ovako veliki kongres. Što bi Vučić dao da ima kongres EPP-a u Beogradu? Nemojte provincijalizirati Sabor, Vučićeva stranka je samo pridruženi član. Nemojte obmanjivati javnost, vi i dio medija, Dosta je toga - povikao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. 

Napomenuo je da će se u Saboru održati samo Predsjedništvo i Skupština EPP-a, dok će kongres biti u Areni.  

Komentari (18)
  • prijatelji i izdajnici svojih naroda, hdz i sns, plenković i vučić....btw pozdrav svim hdz trolovima

    7. 11. 2019,   10:47
  • Vučić uopće ne govori u hrvatskom saboru, dolazi samo kao gost Europske pučke stranke u Arenu na njihov kongres

    7. 11. 2019,   10:19
  • Svi oni koji se sad zgražaju što Vučićeva stranka radi kao pridruženi član EPP-a, znači li to da se zalažu za izlazak Hrvatske iz EU kad i ako jednog dana Srbija uđe u EU?

    7. 11. 2019,   10:20